Bolu Belediyesi’nin,  Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan Kızılay Parkı projesi konusu bu kez İl Genel Meclisinin gündemindeydi. Uzun zamandır tartışma konusu olan Kızılay Parkı Projesi hakkında CHP’li meclis üyeleri tarafından teklif sunularak bilgilendirme yapıldı. Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, konunun ilgili komisyona havalesini istedi, AK Partili Meclis Üyesi Ümit Doğangün ise farklı bir talep ile İl Özel İdaresi’nin kendi projesini hazırlaması gerektiğini söyledi.

Haber: Aslı Akış

Kızılay Parkı’nda yapılmak istenen ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın tamamen belediye bütçesiyle hayata geçirmek istediği proje hakkında İl Genel Meclisinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu tarafından teklif sunuldu.

“CİDDİ GELİRİMİZ OLACAK”

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, gelirinin Bolu halkı için kullanılacağı proje hakkında; “Özel iradeyle belediyenin arasındaki ortak paydada yapılacak bir çalışmayla bu mezbelelik alan buradan kalkacak ve bu dükkanlar İl Özel İdaresine de teslim edilecek, o dükkanlardan ciddi bir gelirimiz olacak.  Bu para yine köylerimize Bolumuza dağıtılacak. Çok güzel bir projeye evet diyeceğiz ki sizlerde ilçelerden geldiğinizde çocuğunuzu götürebileceğiniz, rahat nefes alabileceğiniz terasta oturup bir bardak çay içerken basketbol maçlarını izleyip oradaki gençlerin vakit geçirmelerini çok rahat görebileceğiniz bir güzelliği yaşayacağız” şeklinde konuştu.

“YILLIK 1 MİLYON TL GELİR ELDE EDECEK”

CHP Mengen İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli; “Bolu Belediyesi kot altında yapacağı araç parkından Özel İdare yaklaşık 500 bin TL gibi bir gelir elde edecek. Araç parkını ve dükkan kullanımını Özel İdareye verecek. Yaklaşık olarak İl Özel İdaresi burada yıllık 1 Milyon TL gelir elde edecek. Bu atlanacak bir rakam değildir” ifadelerini kullandı.

“AKILLI HAREKET ETMELİYİZ”

CHP Kıbrıscık İl Genel Meclisi Üyesi Alaattin Karadoğan; “Atıl durumda olan Kızılay Parkı’nın Bolu Belediyesi’ne devri konusunda son derece akıllı hareket etmemizde yarar var” diye konuştu.

“İLK DEFA GÖRDÜĞÜMÜZ BİR TALEP”

“İlk defa gördüğümüz bir talep” diyen İl Genel Meclisi Yaşar Yüceer; “Biz Özel İdarenin karar organıyız. Özel İdarenin menfaatleri neyi gerektiriyorsa, hangi karara uymamız gerekiyorsa Mecliste o kararı alacaktır. Bu konuda da bir hazırlığımızda bilgimizde yok” dedi.

“KENDİMİZ PROJE ÜRETEMEZ MİYİZ?”

İl Özel İdaresi’nin kendi projesini üretebileceğine dikkat çeken AK Parti Kıbrıscık İl Genel Meclis Üyesi Ümit Doğangün, “Belediyemiz bir proje hazırlamış, güzel güzel detayları da sunuldu. Biz özel idare olarak bir proje hazırlayıp kendi adımıza bir düşüncemiz olamaz mı? Neden Belediye’ye yaptırıp da dükkânları alacağımıza, kendimiz bir proje üretemez miyiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim