Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koperatifi Başkanı Ahmet Yoltaş, Terziler Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına adaylığını açıkladı. Odaya kayıtlı olan üyeler ve aileleri ile beraber bir akşam yemeğinde buluşan Yoltaş 12 sene boyunca yaptığı başkanlığa tekrar talip olduğunu açıklarken mevcut Başkan ve yönetimini eleştirdi. Yoltaş, “4 sene boyunca sadece dedikodu ürettiler, doğum yapan üyeye 2 sene sonra çiçek yolladılar, bunlar bizimle alay ediyorlar değerli arkadaşlar.” dedi.

4 Şubat Pazar günü İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılacak olan Terziler Odası Olağan Genel Kurulunda Başkanlığa adaylığını koyan Ahmet Yoltaş, düzenlediği yemekle üyelerle bir araya geldi. 12 sene başkanlığını yaptığı Terziler Odası koltuğunu geçtiğimiz dönem Mehmet Yılmaza bırakan Yoltaş’ın düzenlediği yemeye büyük ilgi oldu. Üyeler yemek öncesinde seslenen Yoltaş bir çok konuya değinirken üyelere hizmet etmek için tekrar aday olduklarını açıkladı. Mevcut başkan Mehmet Yılmaz’ı da eleştiren Yoltaş, “4 sene boyunca sadece dedikodu ürettiler, doğum yapan üyeye 2 sene sonra çiçek yolladılar, bunlar bizimle alay ediyorlar değerli arkadaşlar.” dedi.

“Odamızı çiçeklerle teslim ettik”

“Değerli üyelerimiz bugün burada 4 Şubatta yapılacak olan Terziler Odamızın genel kurulunda sizlerden gelen istek, görüş ve öneriler doğrultusunda arkadaşlarımla birlikte aday olduğumuzu duyurmak için toplanmış bulunmaktayız. Değerli üyelerimiz neden aday olduk? Hatırlarsanız 4 sene önceki genel kurulda odamızı yeni seçilen arkadaşlara çiçeklerle teslim ettik. Geçen bu 4 senelik süreçte ben ve arkadaşlarım odamızla olan ilgimizi hiç koparmadık. Sizlerle sürekli istişareler yaptık. Görüş bildirdik, çözüm aradık. Hatta bu görüşleri yeni yönetimdeki arkadaşlara bildirdik ama maalesef görüşlerimizi ve sizleri ciddiye almadılar bu günlere geldik bizde. Tüm bu sebeplerden dolayı odamızın iyi yönetilmediği, esnaflarımıza fayda sağlamadığı ve odamızın üst kuruluşların hiç birinde temsil edilmeyip öksüz bırakıldığı bizler ve sizler tarafından tespit edildi. 4 yıl önce odamızı teslim ettiğimiz bu arkadaşlar hizmet etmek, odamızı daha iyi noktaya getirmek yerine koskoca 4 yılı geçmiş yönetimler hakkında dedikodular üreterek geçirdiler. Amaçları siz değerli üyeleri kandırarak tekrar seçilebilmektir. Sizleri kandırmak ve oylarınızı almak için odanın kasasından son zamanlarda yemekler vermekte ve sizlerle alay eder gibi hediyeler dağıtmaktadırlar. 2 yıl önce doğum yapan üyemize 2 yıl sonra orkide çiçek yolladılar değerli arkadaşlar. Sizlerin dişinizden tırnağınızdan arttırıp ödediğiniz aidatları kendilerine seçim yatırımı olarak harcamaktadırlar.”

“4 yıl sadece dedikodu ürettiler”

“Bu yönetim kurulu 4 yıldır sürekli bizim hakkımızda dedikodu ürettiler. Şimdi soruyorum bizi neden şikayet etmiyorsunuz da dedikodu üretiyorsunuz. Şimdi söylüyorum bu odada yanlış yapan biri varsa sana sesleniyorum ey Mehmet Yılmaz yanlış yapan bensem de yönetim kurulumdan arkadaşımsa da bizi gerekli yerlere şikayet edeceksin, orada burada dedikodu yapmakla bu işler çözülmez. Ama sende biliyorsun ki söylediklerinin hepsi yalan hepsi iftira hiçbir şey yapamıyorsun sadece dedikodu üretiyorsun.”

“Denetim Kurulu Başkanlığını öyle kolay vermezler”

“Değerli arkadaşlar sizi bir konuda bilgilendirmek istiyorum. Bolu’da 26 tane meslek odası vardır. Elektrikçiler, Lokantacılar, Terziler, Berberler saymakla bitmez 26tane. Bu odaların 7 şer taneden yönetim kurulu, 3 er tanede yönetim kurulu toplam 10 kişiden oluşur. 26 odayı topladığımızda 260 tane yönetici yapar. Bunun 26 tanesi yönetim kurulu başkanı 26 tanesi de denetim kuruludur. Bu başkan ve yönetimlerden de esnaflarımızın en üst kuruluşu olan Bolu Esnaf Odaları Birliği oluşur. Bu birliğe de 260 kişi arasından 7 tane yönetim kurulu üyesi 3 tanede denetim kurulu üyesi seçilir. Bu 260 kişinin içerisinde bizim Terziler Odasının başkanı ve yönetimi de var ama bu güne kadar nerde görev aldılar? Mengen den, Mudurnu dan, Göynükten görev alan var bunlardan alan yok. Ben neredeyim arkadaşlar? Hiçbir oda başkanı olmamama rağmen bu güne kadar yapmış olduğum hizmetlerden dolayı Denetim Kurulu Başkanı yaptılar. Bu görevler insanlara kolaylıkla verilmiyor. Bu güne kadar yapmış olduğum hizmetlerden dolayı aldık bu görevi.”

“Belgesiz Kanıtsız konuşmam”

“Hiçbir yerde hiç kimse hakkında belgesiz kanıtsız hiçbir şey konuşmam. Bu arkadaşlara ne kadar kızmış olsam da ne benim ne yönetimdeki arkadaşların bunlar hakkında ağızımızdan tek bir kötü söz çıkmamıştır. Bu arkadaşların yalan söylediklerini size tek bir belge ile açıklayacağım. Gümrük ve Ticaret Bakanlığından önceki dönemlerin incelenmesi için müfettiş istediler, ne güzel incelendi de sonuç ne oldu açıklasanıza bu sonucu. Ey Mehmet Yılmaz Müfettişin soruşturması sonucunu açıkla da herkes öğrensin. Açıklayamaz sayın arkadaşlar ama ben size açıklayayım. Müfettiş geldi tam 12 ay bizim 12 senemizi inceledi ve sonuç elde var sıfır. Raporu yazıp gidecekti ama bir dakika müfettiş bey dedim, bizim karşımızdaki arkadaşlar cahil sen bizi savcılığa da sevk et dedim. Müfettiş kırmadı beni ve bizi savcılığa da sevk etti. Bizim dosyalarımız savcılığa gitti, bilir kişiler inceledi ve sonucu okuyorum, gereği düşünüldü sanıklar yapılan yargılama sonucunda bereatlerine karar verilmiştir. Sizde ne yürek var ne cesaret mahkemeye bile gelemediler odalarında konuştular mahkeme kararını birer birer.”

“Sizlere hizmet etmeye talibiz”

“Odayı ilk alırken 40 bin TL borçla almışlar, ispat et o borcu ben cebimden ödeyeceğim o borcu. Bunlar hiçbir şey bilmiyorlar arkadaşlar. Gerçekleri azda olsa öğrendiniz ama bizim bunlarla zaman harcamayalım biz sizlere hizmet için bu göreve talibiz. Eğer 4 Şubatta bizlere bu görevi verirseniz sizlere hizmet etmeye yönetim kurulumuzla beraber talibiz değerli arkadaşlar.”

Editör: TE Bilisim