Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl başlangıç töreninde merak edilen konuları açıkladı. Bakan Selçuk yüz yüze eğitime geçiş süreci ve öğretmenlerin aşılanma süreci hakkında bilgi verdi.

Haber: Ahmet İshak Gülen

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Iğdır’ın Aralık ilçesinin Gödekli İlkokulu'nda 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl başlangıç törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk yüz yüze eğitime geçiş süreci ve öğretmenlerin aşılanma süreci hakkında bilgi verdi.

Selçuk'un açıklamalarından satır başları şu şekilde;

“Bugün ülkemizin bütün köy okullarında 2020 – 2021 eğitim yılının ikinci dönemi için ilk ders zilini çaldık. Şuan itibariyle köylerimizde bulunan yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2bin 700 anaokulunda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlarken diğer öğrencilerimizde uzaktan eğitim için ekranların karşısında yerlerini aldılar.”

“İkinci adımımız 1 Martta okul öncesi, özel eğitim, lise ve üniversite sınavına hazırlanmakta olan 8 ve 12. Sınıf öğrencilerimiz için okulların kapısını açmak olacak.”

“İl ve ilçe merkezlerimizde salgının yaygınlık durumuna göre okul risk değerlendirmesi yapılarak tüm sınıf düzeyinde okullarımızı açmak konusunda da gerekli hazırlıkları yapıyoruz.”

“49 binin üzerinde okul “Okulum Temiz” belgesiyle yüz yüze eğitime başlamaya hazır durumda.”

“Yüz yüze eğitime giren öğretmenler ön sırada olmak üzere Şubat ayının sonunda öğretmenlerimizin ilk doz aşıları yapılmaya başlanacak.”

 

Editör: TE Bilisim