AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı’nın, Teşkilat Akademisi kapsamında, Bolu İl Teşkilatı’na verdiği eğitimler sona erdi. Çalışmalar, basın açıklamasında değerlendirildi.

Haber: Oğuzhan Eke - Yasin Celal Torun

Bolu Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen, AK Parti Teşkilat Akademisi eğitimleri, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in verdiği eğitimin ardından sona erdi. 2 gün süren eğitimlerde teşkilat görevlilerine medyadan, AK Parti’nin çalışmalarına kadar birçok konuda eğitim verildi.

“ÇOĞUMUZUN DA SİYASETİ ÖĞRENDİĞİ YER”

Eğitimin ardından Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’in katılımında bir basın açıklaması gerçekleştirildi.  Toplantıyı ve çalışmaları değerlendiren Başkan Keşir, “Bugün Bolu’da olmaktan son derece mutluyum. Bolu ile ciddi geçmiş bağlarımız, hukukumuz var. Bugün Teşkilat Akademisi için buradayız. AK Parti’nin diğer partilerden en önemli farkı da siyasette parti teşkilatlarında aynı zamanda bir siyaset okulu gibi çalıştırması. Hemen hemen hepimiz, kendi adıma söyleyeyim siyaseti AK Parti’de öğrendim. Siyasete 20 yıl önce AK Parti kurulduğunda başladım. Pek çoğumuzun da siyaseti öğrendiği yer. Ama aynı zamanda sürekli kendi kadrolarını bu tür eğitim etkinlikleriyle parti kurumsalını siyaset okulu gibi çalıştıran bir parti aynı zamanda. Kendini yenileyen, kendini tazeleyen, bilgilerini tazeleyen bir parti. Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı’mızın yaptığımızın eğitim için buradayız” dedi.

“TEŞKİLATI’MIZ EĞİTİM İÇİN 2 GÜNDÜR BURADALAR”

Teşkilatın güzel havaya rağmen, eğitime yoğun ilgi gösterdiğini belirten Keşir, “İki gündür teşkilatlarımız, bakın hava güzel bugün, pek çok insanlar başka yerdeyken, aileleriyle gezmedeyken, belki piknikteyken, Bolu Teşkilatı’mız bugün eğitim için 2 gündür buradalar. Eğitmenlerimiz var, Genel Merkez’imizde görev yapan, önceki dönem bakanlarımız var, genel başkan yardımcılarımız var, üniversiteden akademisyenlerimiz var, yazarlarımız var… Onlara belirlenen bir eğitimci kadrosuyla beraber bu eğitimler şu an Türkiye’nin dört bir yanında yapılıyor. Ben de Bolu’ya Karabük’ten geldim. Türkiye’nin dört bir yanında şu an AK Parti teşkilatları tazeleniyor, güçleniyor,  bilgilerini tazeliyor ve donanımlarını arttıyor. Biz de onun için bugün buradayız” ifadelerini kullandı.

“FAYDALI BİR EĞİTİMİ OLDUĞUNU İFADE EDELİM”

Eğitimlerin faydalı olduğuna dikkat çeken AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, “Son derece faydalı bir teşkilat eğitimi olduğunu da ifade edelim. AK Parti sürekli milletin içinde olan bir parti lakin şöyle bir alışkanlığımız yok bizim. Yani millete gidelim,  yalan, aklımıza ne geliyorsa, iftira… Bu boyutta ilerleyen bir parti olmadığımız için sahada var olan milletin yanında olan teşkilat mensuplarımızın, halkın sorduğu sorulara doğru cevap vermesi, onlarla doğru iletişime geçmesi… Çünkü doğruları söyleyen bir partiyiz. Dolayısıyla yaptıklarımız da o kadar çok ki teşkilatın zaman zaman yaptıklarımız konusunda hafızasını yenilemesi gerekiyor. Yani iki tane şey yaparsınız, sürekli onu söylersiniz böyle bir şey yok. Yaptıklarımız Allah’a şükür olsun kitaplara sığmıyor” diye konuştu.

“BU HİKÂYENİN KAHRAMANI SENSİN”

AK Parti Teşkilat mensuplarının, hikayenin kahramanı olduklarına işaret eden Aydın, “Biz şunu söylüyoruz, teşkilat akademisinin ya da eğitimin konusu, ‘Bu hikâyenin kahramanı sensin.’ Bu bir medeniyet hikâyesi. Bu hikâyenin özünde millet var. Bu hikâyenin özünde medeniyet var. Dolayısıyla biz yerelde özellikle her ne kadar başka türlü ifade edilse de ben her konuşmamda söylüyorum, Köroğlu’nun torunları Bolu yerelde bu hikâyenin kahramanıdır. Genelde bu millet bu hikâyenin kahramanıdır” açıklamasında bulundu.

“HER ŞEYİ DOST MECLİSİ ORTAMINDA KONUŞTUK”

Tüm konulara değinildiğini belirten AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ise, “Kurulduğu günden bu güne kadar, tabiri caizse söylüyorum, taş üstüne taş koyan, imar ve inşa etmek üzerine tamamen bütün kültürünü ve emeğini, enerjisini harcayan bir AK Parti’nin 20 yıllık hikâyesini, tekrar teşkilatlarımıza anlattık. Tekrar onlarla paylaştık, hafızalarımızı tazeledik. Yeniden yenilendik. İnşallah bütün sahada da yarın, hedefimin 2023 olduğunu her fırsatta beliriyoruz. Bu noktada da sahada kullanacağımız argümanları, ne yapmamız gerektiğini, ne yaparsak sandığa sahip çıkabileceğimize kadar her şeyi dost meclisi ortamında konuştuk. Çok güzel bilgiler edindik” şeklinde konuştu.

 “2023’DE OLMASINI TEZAHÜR EDİYORUZ”

Eğitimlerin erken seçimle bir ilgisi olup olmadığına ilişkin de açıklama yapan Güner, şu ifadeleri kullandı:

“2023’de planlanmış takvimde olmasını tezahür ediyoruz. Bunu Sayın Cumhurbaşkanım olmak üzere yukarıdan tüm kabine ve bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımı zaten söylüyorlar. Biz zaten her an seçime hazır bir teşkilat yapısıyla hemhal oluyoruz. Biz şu anda kendimizi yenilediğimiz, neredeydik, nereye gidiyoruz konuştuğumuz bir eğitim toplantısını yaptık.”

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim