Kurban Bayramı öncesi ikram telaşı içerisinde olan vatandaşlar, hazırlıklara şimdiden başladı. Bununla birlikte bayramın vazgeçilmezleri su böreği ve baklavaya talep arttı, imalathanelerde sipariş yoğunluğu oluştu.

Haber: Ebru Buket Dönmez - Oğuzhan Eke

Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Vatandaşlar bayramda misafirlerini en iyi şekilde ağırlayabilmek için hazırlıklara başladı. İkram için genellikle tatlı ve börek tercih ediliyor. Bununla birlikte imalathanelerde sipariş yoğunluğu oluştu. Selma’nın Börek Evi işletme sahibi Selma Şahinoğlu taleplerin çok güzel olduğunu söyleyerek su böreği, alt üst böreği, cevizli ev baklavası ve cevizli sarı burmanın tercih edildiğini aynı zamanda dolma ve yaprak sarmasının da talep gördüğünü belirtti.

“MALZEME GÜZEL OLURSA, ÜRÜN DE GÜZEL OLUYOR”

Doğal ürünler kullandığını söyleyen Şahinoğlu, “Talepler güzel, çünkü ben kaliteli malzeme kullanıyorum, kaliteli ürün çıkarıyorum. O yüzden her yıl olduğu gibi taleplerim çok güzel. Ürünlerimiz tamamen doğal, cevizimiz doğal, 100’de yüz pancar şekeri kullanıyoruz, glikoz kullanmıyoruz. Tereyağı kullanıyoruz tatlımızda. Malzeme güzel olursa, ürün de güzel oluyor.  Bir de birçok insan imalat hanelerinde kurususuz yağ kullanıyor. Ürünümüzde tamamen doğal olarak tereyağı kullanıyoruz. Bunu da ayrıca belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“FİYATLAR ÇOK ARTTI”

Selam Şahinoğlu, fiyatları kullandığı ürünlere göre belirlediğini vurgulayarak, “Maliyetler çok arttı… Ceviz arttı, tereyağı arttı, şeker keza öyle, fiyatlar çok arttı. Açıkçası bizi zorluyor ama zorlasa da kalitemden ödün vermiyorum. Fiyatını ona göre belirliyoruz. Müşterilerimiz, kaliteli ürün yemek istiyorlarsa, fiyata bakmayacaklar, fiyat zaten düşükse, orada sorgulama yapmalılar, çünkü maliyetler çok yüksek. Gerçekten evimize bir alışveriş yaparken bile herkes bunun farkında. Eğer bir şeyi ucuz yiyorlarsa, bunu sorgulamalılar” şeklinde konuştu.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN TATLI VE BÖREKLERDEN BAHSETTİ

Şahinoğlu, “Her yıl olduğu gibi, su böreği, alt-üst böreği, cevizli ev baklavamız, cevizli sarı burmamız… Bunlar en çok talep görenler. Dolma, zeytinyağlı yaprak sarması, etli yaprak sarması en çok talep gören ürünlerimiz” dedi.

EV BAKLAVASININ YAPILIŞINI ANLATTI

Son olarak iyi bir ev baklavasının yapılışından bahseden Şahinoğlu, “İyi bir ev baklavasının hamurunun bir kere hamurunun çok ince olması gerekiyor, öyle zar gibi açılması gerekiyor, kat kat olması gerekiyor. Bol tereyağlı, bol cevizli, bunlar olduktan sonra çok güzel bir ev baklavası çıkar ortaya” sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim