Bolulu esnaf, Bolu Sokak Hayvanlarını Koruma Derneğinin (BOLPATİ) “Bu işletme hayvan dostudur” çıkartmasını alarak, sokak hayvanlarına katkıda bulunuyor.

Haber: Oğuzhan Eke – Burhan Yeşiltaş

Sokak hayvanlarıyla ilgili kötü görüntüler sosyal medyada bolca yer almaya devam ederken, Bolu’da başlayan yeni çalışma ile sokak hayvanlarının bakımı ve beslenmesi hedefleniyor. BOLPATİ Derneği tarafından hayata geçirilen çalışma kapsamında, üzerinde “Bu işletme hayvan dostudur” yazılı çıkartmalardan alan Bolulu esnaflar, derneğin hayvanlar için yürüttüğü çalışmalara katkı sağlıyor.

Bolu’da onlarca esnafın kapısında görülmeye başlanan çıkartmalarla ilgili bilgi veren BOLPATİ Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yılmazer, “Biz bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Dernek arkadaşlarımızla beraber. Geçmiş tarihte etkinlikler yaptık ama birazcık da göze hoş gelen, insanların görebileceği, bu konuda biraz daha farkındalık yaratıp, duyarlı olacağını düşündüğümüz görsel anlamda bir çalışma yapalım istedik. Bu amaçla da sticker yapmaya karar verdik ve yola çıktık” dedi.

“BİR İYİLİK ÇEMBERİ, BİR BAŞLANGIÇ”

Çıkartmalar için bir fiyat belirlemediklerini, asıl amacın sokak hayvanlarına dikkat çekmek olduğunu belirten Yılmazer, “Buna süreklilik olarak başlayalım diye düşünmedik. Bir deneyelim, bakalım ona göre yol alalım istedik. İlk etapta yüzde tane bastırmıştık. Derneğimize de üye olan hayvan sever esnaflarımız talep ettiler. Buradaki maksat şu, evet bir gelir söz konusu var… Çünkü bir sonuç itibariyle derneğiz ve STK’lar bağışlarla ayakta durabilen kuruluşlardır. Buna istinaden bir fiyat tarifesi oluşturmadık, kişilerin, esnaf arkadaşlarımızın gönlünden ne koparsa olarak belirledik.  İlerde devam eder miyiz? Benim şahsi fikrim devam etmesinden yana. Aslında bir iyilik çemberi, bir başlangıç. Ya da illaki esnaf olarak da görmemek de lazım bir aracın camında da olabilir. Bunu yaydığımız zaman kişilerin sokak hayvanlarına bakış açısı bir nebze olsun değişecektir diye düşünüyoruz. Bir kişiyi kazandırabiliyorsak, sticker da vesile oluyorsa bizim için ne mutlu” ifadelerini kullandı.

GELİR BESLEME VE TEDAVİDE KULLANILIYOR

Elde edilen gelirlerin kullanım alanlarına ilişkin de konuşan Yılmazer, “Başta besleme. Çünkü yerleşimin çoğalmasıyla beraber besleme artık eskisi kadar olmuyor. Bu anlamda beslenme konusu bizim için öncelik. İkincisi güçten düşmüş, yaralı tedavi edilmesi gerekenler… Özel kliniklerle çalışıyoruz birkaç tane arkadaşla beraber. Yine Bolu Belediyesinden destek alıyoruz, rehabilitasyon merkezinden de destek almaya devam ediyoruz. Bu şekilde yola çıkıyoruz” diye konuştu.

“ÇOK DUYARLI İNSANLAR DA VAR”

Çıkartmalardan alan Gümüşçü Haluk olarak bilinen, Haluk Boyacı da bir farkındalık oluştuğuna dikkat çekerek, “2 gün oldu, ilk geldiği gün aldık. Tabi soran arkadaşlar oldu. Hoşlarına gitti. Çok duyarlı insanlar da var, hoşuma gitti. Hatta bakıyorum, kapının önüne mama bırakanlar oluyor. Çok hoşuma gidiyor bu olay. İlgi çekti, iyi oldu” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim