Bolu İl Müftülüğü tarafından Kadı Camii önünde kurulan kermes vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kermes Bolu Valisi Ahmet Ümit’in eşi, Şengül Ümit tarafından da ziyaret edildi.

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kermeste el yapımı ürünler, ambalajlı bir şekilde hijyen koşullarında satılıyor. Satılan ürünlerden elde edilen gelir ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere ilkokul, ortaokul ve liselerdeki kütüphane ihtiyacının karşılanması için kullanılacak.

PROJE KAPSAMINDA KERMES DÜZENLİYORUZ”

Kermes hakkında detaylı bilgiyi Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu verdi. Bolu’da bir okula kütüphane yapılacağına dikkat çeken Tahiroğlu,  “Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kollarımız, seçilen bazı illerimizde kermes düzenliyorlar. Gönül Köprüsü Kütüphanem diye bir projemiz var. Bu proje kapsamında kermes düzenliyoruz. Buradan hâsıl olan gelirlerle, Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınları arasından bir tanesi Bolu belirleyeceğimiz bir okulda kütüphane oluşturacağız. Birini de kardeş il Batman’da bir okulda kütüphane oluşturacağız. Kütüphanesi olmayan bir okulu tercih ediyoruz. Başkanlığımızın yayınlarından, başkanlığımızın yetkili kişileri tarafından belirlenecek olan kitaplar var. Ortaokul ayrı, lise ayrı, ilköğretiminki ayrı... Dolayısıyla o belirlenmiş olan kitapları buradan elde ettiğimiz gelirlerle kütüphane kurmuş olacağız. Yani çocuklarımızın, özellikle gençlerimizin daha iyi yetişmesi için; Vatana, millete, dinine, diyanetine sahip çıkması, hizmet etmesi için kütüphane oluşturuyoruz.  Son derece önemli ve kutsal bir görev” dedi.

“BOLU’NUN GÜZEL İNSANLARINA TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM”

Kermese yardım eden herkese teşekkür eden Tahiroğlu, “Bu da Kur’an kursu hocalarımızın, hanımefendilerin, beyefendilerinin katkılarıyla, evlerinden getirdikleri, teslim ettikleri şeyler burada değerlendiriliyor. Böyle mütevazı bir kermes. Buradan olan hasılat neyse onu olduğu gibi kitaba aktaracağız ve iki ayrı kütüphanemiz olacak. Emeği geçen başta Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesi Kadın Kollarına, sonra burada görev yapan vaizlerimiz, Kur’an kursu hocalarımız, müezzin kayyumlarımız… Aslında Bolu Müftülüğünde görev yapan bütün arkadaşlarımız ve müftülüğümüzde görev yapmayan ama gönüllü vatandaşlarımızın da çok büyük katkısı var. Hepsine, daha doğrusu Bolu’nun güzel insanlarına teşekkür etmek istiyorum. Allah onlardan razı olsun” ifadelerini kullandı.

ŞENGÜL ÜMİT ZİYARET ETTİ

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermesi Bolu Valisi Ahmet Ümit’in eşi Şengül Ümit de ziyaret etti. Stantları tek tek inceleyen Ümit, kermes görevlilerine kolaylıklar diledi.

El yapımı yiyeceklerin satıldığı kermes 14 Ağustos Cumartesi günü saat 19.00’a kadar açık.

Editör: TE Bilisim