Bolu 1. Nolu Eğitim-Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurulu yapıldı. tek listeyle gidilen genel kurulda mevcut başkan Ahmet Koçak yeniden seçildi. Koçak; “Güçlüyü haklı değil; haklıyı güçlü kılmak için kurulan bir teşkilat. Biz yol çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza değişmedik. Zor vakitlerde kolay hesap görenlerden olmadık. Bu vefalı hareketin bundan sonra yürüyeceğimiz yolun rabbim yardımcısı olsun” dedi.

Haber: Aslı Akış

Karacasu Termal Otelde düzenlenen Bolu 1. Nolu Eğitim-Bir-Sen 5. Olağan Genel Kuruluna, Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Esen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Daire Başkanı Durmuş Ali Daldallıİl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, SGK Bolu İl Müdürü Mehmet Hanefi Taştan, İş-Kur Müdürü İsmail Yalçın, STK temsilcileri, Memur Sen’e bağlı sendika başkanları ile sendika üyeleri katılım sağladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda ilk olarak divan oluşturuldu. Gündem maddelerinin okunmasının ardından Eğitim-Bir-Sen Bolu 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Koçak, konuşma yaparak  dünden bugüne elde ettiği kazanım ve çalışmalarını anlattı.

“SADECE EMEK EKMEK DEĞİL, ÜLKENİN ÜMMETİN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ VEREN BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜYÜZ”

Koçak; “Genel başkanımızın 7 güzel arkadaşı ile kurduğu bugün 450 bine yaklaşan üye sayısı ile Türkiye’nin ve dünyanın en büyük sivil toplum örgütüyüz. Benden önce Bolu’da iki tane başkanlarım vardı. Yola çıktığımızda 20 sene önce birkaç kişiydik. “İman varsa imkan vardır” diyen milli görüşün lideri rahmetli Erbakan’ın bu sendikayı kurarken Akif İnan’a öğütlediği gibi sadece emek ekmek değil, ülkenin ümmetin özgürlük mücadelesini veren bir sivil toplum örgütüyüz. Bundan sonra yapacaklarımızı içinde sizlerden destek bekliyoruz. Eğitim-Bir-Sen'in 1 No'lu Şube olarak, 15 Mayıs 2022 sayımlarında merkez ilçe ve 8 ilçede yetkiyi almış, yine iki yıl önce yapılan İLKSAN seçimlerinde 7 delege alarak Ankara üst kurul delegesi gönderdik. Bütün kurumlarda etkili masada yetkili bir teşkilatın neferleri olarak sizlerin destekleri ile genel merkezimizin ve sendikamızın misyonu doğrultusunda çalışıyoruz.” şeklinde konuştu

“GÜÇLÜYÜ HAKLI DEĞİL; HAKLIYI GÜÇLÜ KILMAK İÇİN KURULAN BİR TEŞKİLATIZ”      

Eğitim-Bir-Sen’in vefalı bir sendikal misyon yüklendiğini belirten Koçak; “Biz vicdanlarda da kabul görmek istiyoruz. Çünkü bu sendika güçlüyü haklı değil; haklıyı güçlü kılmak için kurulan bir teşkilat. Bu nedendendir ki kuruluş amaç ilkelerimiz doğrultusunda bize düşen görevleri yapmanın yanı sıra genel merkezimizin bize ve sendikamızın misyonumuzun bize yüklediği bütün görevleri yaptığımıza inanıyorum. Eğitim bir sen ve memur sen olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz, inşallah devam edeceğiz.  Eğitim Bir Sen vefalı bir teşkilat. Biz yol çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza değişmedik. Zor vakitlerde kolay hesap görenlerden olmadık. Bu vefalı hareketin bundan sonra yürüyeceğimiz yolun rabbim yardımcısı olsun.” İfadelerini kullandı.

“BİZ EĞİTİM-BİR-SEN’LE VAR OLDUK, VAR OLACAĞIZ”

Koçak, İçinden geçtiğimiz zaman ve türlü sıkıntılarıyla yaşadığımız dünyanın, daha çok birlikte duymamızı, düşünmemizi, dayanışmamızı zorunlu kıldığına dikkat çekerek;  “Biz bu ilke ve hassasiyetleri gözeterek Türkiye’nin en büyük, en güçlü sendikası, sivil toplum örgütü olduk. Bilinmelidir ki, bizi büyük ve güçlü kılan ilke ve değerlerden verilen her taviz, bizi küçültür. Birlikte var ve güçlü olduğumuz zemine hasar vererek bir yarar uman hiç kimse amacına ulaşamaz, ulaşamadı. Bu birlikte var olmanın, mücadele etmenin ruhuna da, anlamına da aykırıdır. Eğitim-Bir-Sen hepimizin üst kimliği, ortak hafızası, ortak tecrübesi, ortak fedakârlığı, ortak rüyasıdır, idealidir. Eğitim-Bir-Sen bizimle, biz Eğitim-Bir-Sen’le var olduk, var olacağız. Hep beraber Türkiye olduk. Biz birlikte güçlüysek Eğitim-Bir-Sen, sensiz olmaz. Eğer birlikte varsak Eğitim-Bir-Sen sensiz eksik kalır.” dedi.

“KONGREMİZ HAYIRLI OLSUN”

Konuşmasının sonunda kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunan Ahmet Koçak; “Eğitim-Bir-Sen olarak, sahip olduğumuz misyon ve aidiyetimiz gereği eğitim çalışanlarına, milletimize, ümmete ve tüm insanlığa karşı içimizde, omzumuzda ağır, asil bir sorumluluk hissediyoruz. Gördüklerimiz, duyduklarımız, yaşadıklarımız sebebiyle, elimizin, dilimizin, gözümüzün, kalbimizin, özetle fert fert veya millet olarak bütün bir varlığımızın sorumlu olduğuna, sorumlu olacağına inanıyoruz.  İşte yüreğinde bütün yeryüzü mazlumlarının hüznünü taşıyan sizler, siz dostlarımız, yolumuzun uzun, yükümüzün ağır olduğunu da biliyoruz. Ancak güçlü teşkilatımızla bu kutlu yolda her türlü zorlukları yenecek ve arzu ettiğimiz seviyeye hep birlikte ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu duygularla katılımlarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, kongremiz hayırlı, yürüyüşümüz kutlu olsun diyorum.” diye konuştu.

“EĞİTİM BİR SEN’İN 30 YILLIK BİR MÜCADELE TARİHİ VAR”        

Koçak’ın ardından kürsüye gelerek üyelere seslenen Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Esen; “Eğitim Bir Sen’in 30 yıllık bir mücadele tarihi var. Mücadele tarihimizin ilk gününden bugüne kadar yapmış olduğumuz faaliyetlere baktığımız zaman sizleri utandıracak hiçbir şey bulamazsınız. Kurumsal anlamda hem Eğitim Bir Sen’in hem de Memur Sen’in yapmış olduğu eylemlere almış olduğumuz kararlara baktığımız zaman Allah’a şükür hiçbir şey yok. İlk günde nasıl zalime karşı mazlumdan yanaysak haksıza karşı her daim haklının yanındaysak ilk günde hangi temel değerler için milli ve manevi değerlerimiz için, inanç değerlerimiz için mücadele veriyorsak bugünde aynı mücadeleyi vermeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“İSTİKAMETİMİZ HİÇ BOZULMADI”

Esen, genel merkez olarak istikametlerinin hiç bozulmadığına işaret ederek; “Dünde yasaklara karşıydık, bugünde yasaklara karşıyız. Dünde darbelere karşıydık, bugünde darbelere karşıyız. İstikametimiz hiç bozulmadı. Arkamızda sizin gibi sağlam sizin gibi doğrudan yana sizin gibi hakikatten yana teşkilat durduğu müddetçe bizim genel merkezler olarak yanlış karar alma şansımız yok. Yanlış karar aldığımız zaman sizin buna izin vermeyeceğinizi biliyoruz. İşte bu memur sen’in büyük gücü.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yönetim kurulu raporu okundu, yönetim ve denetleme kurulu raporları ibra edildi. Zorunlu organlar ve üst kurul delegelerinin seçimi yapıldı. Akabinde seçime gidildi. Tek listeyle girilen seçimde, Bolu 1. Nolu Eğitim-Bir-Sen’in 5. Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Ahmet Koçak, güven tazeleyerek bir kez daha başkanlığa seçildi.

Ahmet Koçak’ın yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

ŞUBE YÖNETİM KURULU (ASİL)

Ahmet Koçak, Erkan Akman, İlker Hotoğlu, Yakup Bayraktar, Adem Öztürk, Bayram Yıldız, Fatih Mehmet Gülmez.

DENETLEME KURULU (ASİL)

Abdullah Yılmaz, Hasan Yılmaz, Kasım Kaya, İbrahim Yazıcı, Mustafa Güler

Disiplin Kurulu (ASİL)

Mehmet Yazkan, Kenan Öztürk, Abdurrahman Çankaloğlu, Mehmet Akkaya, Şule Aslan

ÜST KURUL DELEGE ADAYI

Ahmet KOÇAK

Editör: TE Bilisim