Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, HDP ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için, “O şahıs, CHP’li değildir. Onu da ciddiye almıyorum” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

TV 100’de yayımlanan Taksim Meydanı programında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “HDP’ye bakanlık verilebilir” söyleminin arkasından yapılan yorumlar üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Tekin, HDP söylemi sonrası, kendisi için, “HDP’ye bakanlık verilebilir ne demek. HDP, terör örgütü ile bağını kesti de bizim mi haberimiz yok? Bu söz en hafif tabirle aymazlıktır” açıklamasını yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a da değindi.

“ONU DA CİDDİYE ALMIYORUM”

Özcan’ı CHP’li olarak görmediğini aktaran Tekin, “Bir kere şu anda o şahıs, CHP’li değildir. Üyeliği askıya alınmıştır. Bir CHP’linin bana verdiği cevap değildir. Onu da ciddiye almıyorum” dedi.

“15 AY SONRA FERYAT FİGAN ETMEYE BAŞLADINIZ”

2021 yılında da benzer bir ifadeyi söylediğini belirten Tekin, “15 ay önce rahatsız olmayanlar, tepki göstermeyenler, ne oldu da 15 ay sonra feryat figan etmeye başladınız. Çok ayıptır günahtır. Ben sözünü söyleyip lafını geri alan bir insan da değilim.

Editör: TE Bilisim