Evsizdi… Yatacak yeri yoktu… Geçimini sağlamak için otobüs duraklarında kraker satıyordu.

Soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğu bu günlerde, Bolu’da aylardır otobüs durağında uyuduğu öğrenilen adamın hali yürekleri sızlattı. Sokakları kendine mesken edinen Sinan Kara’nın içler acısı durumu görenlerin içini burktu.

Sosyal belediyecilik anlayışını bir ilke haline getiren Bolu Belediyesi, Bolu Valiliği, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü mağduriyet yaşayan “Sinan Kara”ya soğuk kış gününde sıcak bir yuva olup  Kara’ya sahip çıkacak mı?

HABER: ÖMER ÇETİNASLAN

Bolu’da, bir vatandaşın otobüs durağında uyuduğunu gören bir grup arkadaşın ihbarı üzerine, evsiz olduğu öğrenilen adam, sağlık ekipleri tarafından geceyi geçirmek üzere hastaneye götürüldü. Otobüs duraklarında çubuk kraker satarak geçimini sağladığı öğrenilen şahsa kalacak yer bulunması için hareket geçildi.

Bir grup genç arkadaş, gece saatlerinde benzin istasyonundan alışveriş yapmak için evden çıktıkları sırada, Dr. Akın Çakmakçı Bulvarı üzerinde bir otobüs durağında bir şahsın hareketsiz şekilde yattığını gördü. Şahsın ölmüş olabileceği şüphesi üzerine endişelenen gençler, durumu sağlık ve polis ekiplerine haber verdiler. Bu sırada otobüs durağına yaklaşan gençler, şahsin isminin Sinan Kara olduğunu ve adamın geceyi geçirmek için durakta uyuduğunu öğrendiler.

Gençlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Sinan Kara isimli vatandaşın ambulansta gerekli kontrolleri yaparak, durumunun iyi olduğunu belirttiler. Daha sonra sağlık ekipleri tarafından Sinan Kara isimli vatandaş, kendisine kalacak bir yer bulanana kadar geceyi geçirmek üzere geçici olarak hastaneye götürüldü.

Kara’nın evsiz olduğu için otobüs durağında uyumak zorunda kaldığı, geçimini ise otobüs duraklarında çubuk kraker satarak sağladığı öğrenildi.

“DEVLETİMİZİN EN İYİ ŞEKİLDE SAHİP ÇIKACAĞINA İNANIYORUM”

Muhammet Emir Acar, evsiz vatandaşa kalacak yer bulunmaması halinde, kendilerinin yardım edeceğini söyleyerek, “Arkadaşlarla dışarıya çıkmıştık. Benzin istasyonundan bir şeyler alacaktık. Buradan geçerken durakta yatan birini gördük. ‘Acaba bir şey mi oldu?’ diyerek yanına gittik. Ambulans ve polisi aradık. Ambulans geldiğinde, kişinin evsiz olduğunu anladık. Kötü durumda olduğunu gördük. İnşallah kalacak bir yer bulabiliriz. Devletimizin en iyi şekilde sahip çıkacağına inanıyorum. Çok üzüldük. Eğer polis ekipleri bir yer bulamazsa da, biz elimizden geldiğince bir yer bulmaya çalışacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim