Bolu Valiliği, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla, dezavantajlı bireylerin gösterilerinin yer aldığı program düzenledi.

Haber: Oğuzhan Eke

Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Bolu Vali Vekili Nurhalil Özçelik, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş,  Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemal Keskin, kurum müdürleri, engelli bireyler ve aileleri katıldı.

“AMAÇ TOPLUMSAL FARKINDALIK OLUŞTURULMASI”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunuşu ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemal Keskin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü hakkında bilgi vererek, “Birleşmiş Millet tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılımını sağlamak için yürütülen çalışmalar kapsamında, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde çeşitli etkinlikler düzenlenerek; eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farkındalıklara saygı gösterilmesi mekânlar erişimin yanı sıra; teknoloji bilgi ve sosyal hayata erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek,” dedi.

“ENGELLİLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”

Engelliler Günü kutlayan Keskin, “Engelli vatandaşlarımıza gösterilen duyarlılık ve hassasiyet için hayat şartlarının iyileştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, kendilerine ve kıymetli ailelerine saygı ve muhabbetlerimizi sunuyorum. Her bir bireyimize, her bir ailemize sağlıklı ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Programda Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’ne, Vali Yardımcısı Özçelik tarafından erişilebilirlik belgesi verildi. Gündüz Bakım Evi’nde hizmet alan dezavantajlı bireyler tarafından şiir sunumu ve tiyatro gösterisinin yanı sıra, müzik dinletisi de gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim