İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra Ayyıldız Hareketi’ni başlatan Bağımsız İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, liderliğinde kurulan Zafer Partisi Bolu İl Başkanı Hakan Perçin,2023 seçimlerinin bir referandum olacağına işaret ederek, sığınmacılar hakkında dikkat çeken bir paylaşımda bulunarak; “Ülkede Suriyelilerin, geçici sığınmacıların, Iraklıların, bizden olmayan yasal yollardan içeriye girmemiş kişilerin Türkiye’de kalsın mı? Yoksa gitsin mi? oyunu verdiği bir referandum olacak” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde kurulan Zafer Partisi büyümeye devam ediyor. Zafer Partisi Bolu İl Başkanı Hakan Perçin, partisinin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, genel başkanlarının gündemi oluşturduğunu dile getirdi, büyük kongreleri tamamlandıktan sonra saha çalışmalarına ağırlık vereceklerini ifade etti.

“BİZİMLE YOL YÜRÜYENLER BİZİMLE AYNI ŞEYİ DÜŞÜNMELİ”

Zafer Partisi Bolu İl Başkanı Hakan Perçin, “Bizimle yol yürüyenler, bizimle aynı şeyi düşünmeli” vurgusu yaparak; “Bizimle aynı şeyi düşünmeyen, memlekete dair aynı fikirleri olmayanlarla biz yol yürümüyoruz. Bu konu kırmızı çizgimizdir. Seçici oluyoruz. Bizimle beraber olanlar hem zamanından hem ailesinden feragat ediyor hem de maddi açıdan destek olan insanlarla yol yürüyoruz. Çünkü malum yeni kurulan teşkilatlar kendi bütçeleriyle ayakta duruyorlar. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

“GÜNDEMİ BİZ OLUŞTURUYORUZ”

Bir yıllık bir parti olmasına rağmen zafer partisinin tanınırlığına işaret eden Perçin; “Bir yıllık bir parti olmamıza rağmen, bir yılda Zafer Partisi ne kadar tanınır duruma geldiğini görebiliyorsunuz. Biz parti olarak gündemi takip etmiyoruz, gündemi oluşturuyoruz. Bu konu da bir yıllık olmamıza rağmen 2017 yılında kurulan partilere nazaran çok büyük bir yükselişteyiz. Gündeme dair vurgularımız, gündeme dair çıkışlarımızla insanların ihtiyacı olan ve rahatsızlık duyduğu noktalara vurgu yapıyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız devam edecek. Seçime yakın daha da hızlı devam edecek.” İfadelerini kullandı.

“BÜYÜK KONGRE’DEN SONRA SAHAYA İNECEĞİZ”

Ekim ayında gerçekleşecek büyük kongrenin akabinde Bolu’da saha çalışmalarına başlayacaklara dikkat çeken Perçin; “Önümüzdeki ayın 2’sinde Büyük Kongremizi yapacağız. Artık Zafer Partisi seçime katılamayacak diyenlere bir cevap olacaktır. Biz seçime katılacağız. Gümbür gümbür geliyoruz. Yeni bir parti olduğumuz için Bolu olarak seçime girme yetkisini kazanabilmek adına teşkilatlarımızın kurulumuyla ilk önce çok yoğun bir şekilde çalışmalarımız oldu. Bunu başardık. Büyük Kongreden sonra seçime kadar esnaf ziyaretleri, kurum ve kuruluşların ziyaretleri, stant açma, afiş dağıtma vs. sahaya ineceğiz. Başkanımızın oluşturduğu gündeme destek olarak yoğun bir şekilde çalışmalara başlayacağız. İlçelerdeki çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Teşkilatımız olmayan ilçelerde teşkilatlarımızı oluşturacağız. Seçime kadar yoğun bir çalışmamız olacak.” diye konuştu.

“SIĞINMACILARIN GİTMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”

Hakan Perçin, Geçici sığınmacılar konusunda Zafer Partisi olarak duruşlarının belli olduğunu vurgulayarak; “Geçici sığınmacıları ülkemizde olması, demokratik yapının bozulması, sağcı solcu olarak bölemeyen bizi, mezhep üzerinden bölemeyenler şimdi ülkemize sığınmacıları sokup iç çatışmayı çıkartarak bölmeyi deneyecekler. Biz bunun olabileceğini ön görüyoruz ve uyarılarda bulunuyoruz. Parti olarak bu konu da sığınmacıların gitmesi gerektiğine ama bizim dostlarımız olarak gitmesi gerektiğine inanıyoruz. Etrafta Zafer Partisi ırkçı, ben çocuğumun gelecek ve memleketimin bekasını düşünmek, bir ırkçılıksa ben kabul ediyorum ırkçı olmayı. Sığınmacıların gitmesi gerektiğine inanıyoruz. Ekonomiye yükü 9, 10 milyon dolar yıllık onlara verdiğimiz parayı tarıma, eğitime ve ekonomiye katkı olarak sağlarsak daha büyük kalkınma olacağına inanıyoruz. Bu kalkınmada insanlara fayda, çiftçiye destek. Nasıl köprüye, hastaneye garanti veriliyorsa bu kaynağında çiftçiye alım garantisi olarak verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Köyde ürettiğini satabilen, değerinde satabilen hiçbir çiftçi köyden inmez. Şuanda köylerde araziler boş ve bu arazilerin tekrar üretime açılması için bir şeyler yapılması gerekir. Biz sığınmacılara verilen paranın tarıma aktarılması ve kendi kendine yetebilen bir ülke olma yolunda planlarımız var.” İfadelerini kullandı.

“GEÇİCİ SIĞINMACILARIN GİTMESİNİ İSTEYENLER ZAFER PARTİSİ ÇATISI ALTINDA BİRLEŞMELİ”

Perçin, 2023 seçimlerinin öneminden de bahsederek; “2023 seçimi aynı zamanda bir referandum olacak. Ülkede Suriyelilerin, geçici sığınmacıların, Iraklıların, bizden olmayan insanların yasal yollardan içeriye girmemiş kişilerin Türkiye’de kalsın mı? Yoksa gitsin mi? oyunu verecek insanlar. Kalsın diyenler bizim dışımızdaki diğer partilere oy verebilir ama bunların gitmesini istiyorum diyenler Zafer Partisi çatısı altında birleşmeli, rahatsız olan herkesin oylarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim