Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından Talens’in katkılarıyla üniversite öğrencileri İçin serbest konulu Resim Yarışması düzenleyecek.

Haber: CANSU GÜRZ

Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olan “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi”, “Talens” firmasının katkılarıyla, ülkemizdeki üniversitelerde öğrenim gören genç sanatçı adaylarını destekleyerek özendirmek, yeni ürünler ortaya koymalarını sağlamak ve Çağdaş Türk Sanatına katkıda bulunmak amacıyla “2. Üniversite Öğrencileri İçin Resim Yarışması” düzenleyeceğini duyurdu.

Yarışma ile Çağdaş Türk Sanatı’nı oluşturan genç sanatçı adaylarını yeni eserler ortaya koymaları konusunda teşvik etmek, özendirmek ve bu eserlerin sergilenerek daha geniş kitlelerle buluşmasını sağlamak amaçlananan yarışmanın Seçici kurul üyeleri arasında; Prof. Ahmet Şinasi İşler, Prof.Dr. Nurseren Tor, Prof.Dr. Orhan Taşkesen, Prof.Dr. Muhammet Emin Kayserili,Prof. Dr. Merih Tekin Bender,Prof. Dr. Melek Yılmaz Gökay,Doç.Dr. Gökhan Eken,Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Budumlu, Öğrt. Gör. Ali Doğan bulunuyor.

Yarışma başvuruları e-posta ([email protected]) ile son başvuru tarihi 02 Eylül 2022 Cuma günü saat: 23.59 ’a kadar yapılabilecek.

Ön elemeyi geçen eserler, 13 Eylül 2022 Salı günü www.baiburesim.ibu.edu.tr web sayfasından duyurulacak. Ön elemeyi geçen eser sahiplerine de e-posta ile bilgi verilecek.

Seçici Kurul tarafından yapılacak ön elemeyi geçen eserler, sergilenmeye hazır bir şekilde 23 Eylül 2022 Cuma günü mesai bitimine 17.00’a kadar BAİBÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına elden ya da kargo yoluyla teslim edilecektir. Bu tarihe kadar gönderilmeyen eserler ise elenmiş sayılacak.

DEĞERLENDİRME

Seçici Kurul tarafından 30 Eylül 2022 Cuma günü BAİBÜ Rektörlüğü’nde toplanarak, yarışmaya gönderilen eserlerin değerlendirmesini yapılacak. Değerlendirme Duyuru Tarihi 05 Ekim 2022 Çarşamba günü www.baiburesim.İbu.edu.tr adresinden yapılacak.

SONUÇLAR VE SERGİLEME

Yarışma sonuçları www.baiburesim.ibu.edu.tr sayfasından duyurulacak. Birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülü, mansiyon ödülü, Jüri özel ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen eserler, BAİBÜ Sergi Salonunda BAİBÜ Rektörlüğü tarafından uygun görülen tarihten itibaren sergilenecek. Sergide yer alan tüm eserler için tanzim edilen e-katalog ve katılım belgeleri, katılımcıların maillerine ve adreslerine gönderilecek.

Katılım Koşulları ve ayrıntılı bilgi için: http://baiburesim.ibu.edu.tr

 

Editör: TE Bilisim