Cami cemaati daha temiz ve ferah bir ortamda ibadet edebilsin diye Bolu Belediyesi, merkeze bağlı mahalle ve köydeki 275 camiinin temizliğini üstleniyor. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala camilerde yapılan detaylı dezenfekte ve temizlik çalışmaları hız kazandı.

Bolu Belediyesi ile İl Müftülüğü arasında yapılan protokol doğrultusunda, Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 105’i mahalle, 170’i köy olmak üzere toplamda 275 camiinin temizliğini yapıyor.

Müdürlük bünyesinde kurulan “İbadethane Temizlik Ekipleri” Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala camilerdeki temizlik çalışmalarını hızlandırdı.

Her gün farklı bir camiyi temizleyen İbadethane Temizlik Ekipleri, son olarak Borazanlar Mahallesi’ndeki Bilal-i Habeşi Camii’nin iç ve dış temizliğini ve dezenfektesini yaparak ibadete hazır hale getirdi. Sabahın erken saatlerinde camiye gelen ekipler; önce halıları süpürdü ardından mihrap, kürsü, minber, pencere –kapı pervazları ve ayakkabılıkları sildi. Şadırvanla lavabo ve tuvaletleri de bol deterjanlı ve basınçlı su ile yıkayarak tertemiz hale getirdiler. Ekipler son olarak, koronavirüs salgınına karşı caminin iç ve dış kısımlarını baştan aşağı dezenfekte ettikten sonra buradaki temizlik çalışmalarını tamamladılar.

Editör: TE Bilisim