CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, “Cumhurbaşkanına Hakaret” gerekçesiyle açılan dava hakkında açıklamada bulundu. Türkoğlu, ilk duruşmanın ardından, davanın 18 Ocak 2022 yılına ertelendiğini belirtti.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), geçtiğimiz yıl mart ayında Sakarya’da bulunan Tank-Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi ile ilgili yapılan kampanya kapsamında kamuoyu oluşturdu.  Kampanya kapsamında CHP Bolu İl örgütü de hazırlanan görselleri sosyal medya hesabından paylaştı. Üzerinde, “Katar ordusuna peşkeş çekilen, Sakarya’daki Tank-Palet Fabrikası’nı hemen geri alıp, şanlı ordumuza iade edeceğiz” yazılı pankart nedeniyle “Cumhurbaşkanına Hakaret” gerekçesiyle dava açıldı. 21 Eylül Salı günü hakim karşına çıkan CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu süreci anlattı.

 “GÖRSELLER GENEL MERKEZİ’MİZ TARAFINDAN GÖNDERİLDİ”

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu o dönemde paylaşım yaptıklarını hatırlatarak, “Tank Palet Fabrikasının özelleştirilmesiyle ilgili Genel Merkezi’mizin başlattığı kampanya kapsamında,  81 ilimize, 81 ilimizin ilçelerine hazırlanan görseller Genel Merkezi’miz tarafından gönderildi. İl örgütlerimize, ilçe örgütlerimize sosyal medya hesaplarından bizler bu görselleri paylaştık. Tabi parti içerisindeki teşkilatlanma yapılanmasına göre bu paylaşım sosyal medyadaki, partimizin resmi sayfalarında görevli olan arkadaşlarımız yaptı” dedi.

“SİYASİ ŞUBE’YE İFADE VERDİK”

Paylaşımdan sonra dava açıldığını belirten Başkan Türkoğlu, “Aradan biraz zaman geçti. Yanlış hatırlamıyorsam, 2021 üçüncü ayında daha önceden polise bu konuyla ilgili bir ifade verdik. Bu konudaki Siyasi Şube’ye ifade verdik. İfadeden sonra biz sürecin işlemeyeceği kanaatindeydik fakat görünen takdir üzerine mahkeme açıldığı tarafımıza bildirildi, mart ayı içerisinde” diye konuştu.

“İLK DAVAYA GİRDİK VE DAVAMIZ 18 OCAK’A ERTELENDİ”

İlk duruşmalarına girdiklerine dikkat çeken Türkoğlu, “9. ayın 21’inde ilk davaya girdik ve davamız 18 Ocak’a ertelendi. Davamızda biz savunmamızı, gerekçelerimizi, hâkim ve savcı beye ilettik. İkinci duruşmamızda da savunmamızı hazırlayıp beraat etmeyi talep edeceğiz. Olay bundan ibaret. Merkez İlçe olarak benim şahsıma, İl Başkanı’mıza ya da herhangi bir partili arkadaşımıza ilişkin bir dava değil. İlçe Başkanı seçildikten sonra benim de yetkim olduğu için ben bu davayla ilgili sorumluluk almış bulunmaktayım. Yargı kararıdır, takdir neyse başımızın üzerine” ifadelerini kullandı.

“DİĞER İLLERDE OLMADIĞINI BİLİYORUM”

Benzer bir sürecin farklı illerde yaşanmadığına vurgu yapan Türkoğlu, “Avukat arkadaşımıza da ben bu sordum, ‘Yani neden Bolu’ya ilişkin durum söz konusu oldu? Bir şikayet söz konusu olabilir, görsel paylaşımlarla alakalı. Ama bizimle ilgili, bu konuyla ilgili herhangi bir durum söz konusu değil. Ama diğer illerde olmadığını biliyorum ben” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim