Bolu’da düzenlenen, hacı uğurlama programında duygu dolu anlar yaşanırken, bazı adaylar 10 yılı aşkın süre sonra hacı olmanın heyecanını yaşadı.

Haber: Oğuzhan Eke

Pandemi nedeniyle ara verilen hac seferleri, 2 senenin ardından tekrar başladı. Bu kapsamda Bolu’dan da 93 hacı adayı, Bolu İl Müftülüğü önünde düzenlenen programla uğurlandı. Uğurlama sırasında dualar edilirken, hacı adayları ve yakınları gözyaşlarına hâkim olamadı.

“93 HACI ADAYIMIZ, HAREKET EDECEK”

Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, hacı adaylarını, “Allah herkese, arzu eden her mümine nasip eylesin. Bugün Bolu vilayetimizden bizleri temsilen 93 hacı adayımız, hareket edecek. Buradan giderken bizlerin hem selamını hem tazimini hem hürmetini, Peygamber Efendimize ve orada bulunan yüzbinlerce sahabe-i kirama selamlarımızı buradan onlarla gönderiyoruz.  Rabbim onlara ulaştırsın inşallah” diyerek uğurladı.

“SABIRLA BEKLİYORUM”

Uğurlamada yıllardır hacı olmayı bekleyen adaylar da vardı. 14 senedir hacı olmak için sabırla beklediğini belirten Hüseyin Topoz, “2009’da yazılmıştım, 2009’dan bu tarafa galiba 14 sene oldu. O zamandan beri sabırla bekliyorum. Hani derler ya, ‘Anlatılmaz yaşanır’, hislerimiz tavan yaptı yoğunlukta. Diliyoruz Rabbim’den bizim tattığımız mutluluğu herkese nasip etsin. Biz haklarımızı helal ediyoruz sevenlerimize, sevmeyenlerimize… Onlar da bize helal ederlerse bu kutsal yolculuktaki amaç yerine gelmiş olur inşallah” dedi.

“10 SENEDİR BEKLİYORUM”

Çok heyecanlı olduğunu aktaran Fatma Bilgi ise, “Çok heyecanlıyız, 10 senedir bekliyorum. Anlatılacak gibi değil, çok heyecanlı” ifadelerini kullandı.

“ÇOK HEYECANLIYIZ”

Hüseyin Güldür, “11 senedir bekliyorum, 3 sene de pandemiden gidemedik, 13 sene. Çok heyecanlıyız. Umre yapmayı da düşünüyorum” diye konuştu.

Hacı adayları İl Müftüsü Tahiroğlu’nun ettiği duanın ardından, yakınları tarafından uğurlandı.

 

Editör: TE Bilisim