İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantıları İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer başkanlığında devam ediyor. Toplantıların Çarşamba günü gerçekleşen oturumunda 3 madde görüşüldü, 1 madde ilgili komisyona havale edildi, 2 önerge de gündeme alınarak ilgili komisyonlara havale edildi. 

Haber: Aslı Akış

İl Genel Meclisi Ağustos Ayı toplantılarının üçüncü günü gerçekleşen oturumunda, Merkez ilçe Pirahmetler köyüne içme ve kullanma suyu tahsisi yapılmasına dair Plan ve Bütçe komisyonundan gelen rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde yer alan,  Mengen ilçesi Gökçesu beldesine bulunan Şehit Aydın Çetin İlköğretim Okulu ve Pazarköy köyünde bulunan Cezmi Bilgi İlköğretim Okullarında bulunan öğretmen lojmanlarının hali hazır durumları hakkında inceleme yapılmasına dair Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler komisyonundan gelen raporlar ele alındı.

ERCİVAN, MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Üzeyir Ercivan meclis üyelerini bilgilendirdi. Ercivan; “Şehit Aydın Çetin İlköğretim Okulu 8 tane lojmanı var; 26 öğretmen, 295 öğrencisi bulunmakta. Okul öğretmenleri Merkez’de Bolu’da ikamet ettiklerinden lojmanın boş olduğunu tespit ettik. İlimiz Mengen Pazarköy Köyü’nde bulunan Cezmi Bilgili İlköğretim Okulu kapatılmış olup yerine binası güçlendirilmiş, şu anda güçlendirme çalışmaları devam etmektedir.

KOMİSYON ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Mengen Aşçılar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi olarak hizmet verecek yeni bir okul güçlendirmesi yapılmaktadır. Yine onun yanında da 8 daireli lojmanın olduğunu gördük. Bunların mülkiyetiyle ilgili yaptığımız araştırmada Mengen ilçesi Gökçesu Belediyesi okul ve lojmanın bir kısmı Maliye Hazinesine yani bir kısmının da şahıslar adına kayıtlı olduğunu gördük. Pazarköyü Köyü’nde bulunan okul ve lojmanınında bir kısmı Pazarköyü Köyü tüzel kişiliğine diğer kısmı da toplamda 43 verasetin ait olduğunu gözlemledik. Biz komisyon olarak sonuç itibariyle her iki lojmanın da bakım ve onarıma ihtiyacı olduğunu tespit ettik. İl özel idaresi teknik elemanlarınca yapılacak bu çalışmanın milli eğitime aktarılması daha sonra takip edilmesi gerektiğini uygun müteharriklik takdirlerine arz ediyoruz” şeklinde konuştu.

“PAZARKÖYÜ’NDE LOJMANIN ACİLEN ONARIMA İHTİYACI VAR”

CHP Mengen İl Genel Meclis Üyesi Eyüp Beşli, de gündem maddesiyle ilgili söz alarak görüşlerini bildirerek; “Lojman şu anda kullanılamaz durumda Pazarköyü’nde lojmanın acilen onarıma ihtiyacı vardır. Çünkü önümüzdeki eğitim- öğretim döneminde orası Aşçılık Meslek Lisesi olarak eğitim- öğretime başlayacak. Gökçesu ilköğretim okulunun mülkiyeti Hazineye ve şahıslara ait olduğu için ne Milli Eğitim ne de Özel İdare oraya yaptırım uygulayamıyor. Bununla ilgili orada 26 tane öğretmenimiz var, bir kısmı Bolu’ya geliş- gidiş yapıyor. Maliyetler arttığı için öğretmenlerimiz orada kalmak istiyorlar. Bir an önce bu lojmanların valiliğe geçmesi gerekiyor. Orada yapılan çalışma neticesinde Milli Eğitim Müdürlüğü oranın barınma hakkını, Milli Eğitime ait olmadığı için lojman kalorifer hattını iptal edip sadece yeni tesisatı, okulu kaplayacağından, orada oturan askerler vardı, orada rütbeli askerler vardı, onlarda oradan çıkmak zorunda kaldı. Bizim acilen önümüzdeki eğitim öğretim yılında bu ek lojmanında yetişmesi için Milli Eğitim ve Özel İdare birliği ile bir çalışma yapmamız lazım.” İfadelerini kullandı.

“ÇALIŞMALAR MİLLİ EĞİTİMDE TAKILIP KALIYOR”

CHP Grup başkan vekili Erhan Beykoz; “Bildiğim kadarıyla değil, yaşadığım kadarıyla yaklaşık 1,5 sene evvel Kız Meslek Lisesine gittik. Orada çok önemli bir sorun vardı. O sorunla ilgili Üzeyir Beyle, komisyon başkanımızla görüşmeme rağmen kendisinin birçok kez Milli Eğitimle görüşmesine rağmen sorunlar maalesef geliyor geliyor, burada yapılan çalışmalar Milli Eğitimde takılıp kalıyor. Umarım ve dilerim bu çok önemli iki tane bina, öğretim alanı burada 84 milyon insanı orada hakkı vardı. Buralarda Milli Eğitime takılıp kalmaz. Bu konunun mutlak ve mutlak hepimiz tarafından araştırılıp, incelenip ve takip edilerek bir an evvel sonuca ulaşması gerekmektedir. Eğer bunu başarabilirsek en azından devletin iki tane binasını, yine bu milletin hizmetine sunacaktır. Sizden ricam bu konunun takip edilerek, şu yaz döneminde öyle çok 2-3 ay yıkılıp yapılması söz konusu değildir. Bu yaz döneminde bitirilerek yeni eğitim öğretime yılına yetiştirilmesidir. Bu konuda öncelikle sayın komisyona sonrada hepimize görev düşmektedir. Gereğinin yapılacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

“İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Son olarak AK Parti Mengen İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Şenkan Aykan; Pazarköyünde öğrenci bulunmadığı için okulumuz en son ilköğretim okuluydu kapatıldı.  Okulumuzun inşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılına, memleketimize hizmet edeceğinin müjdesini sizlere buradan vermek istiyorum. Komisyona teşekkür ediyorum. İşi teknik personellere devredeceğiz. Bizde işin takipçisi olacağız. Hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Toplantının son gündem maddesi gereği, Gerede ilçesi köylere hizmet götürme birliğine 100 bin TL, ödenek aktarılmasına dair plan ve bütçe komisyonundan gelen rapor oy birliği ile kabul edildi.

2 ÖNERGE GÜNDEME ALINDI

Gündem maddelerinin görüşülüp karar bağlanmasının ardından 2 önerge gündeme alınmak üzere meclis üyelerinin oylamasına sunuldu.

Mengen ilçesi köylere hizmet götürme birliğine 181 bin 850 TL, Göynük ilçesi köylere hizmet götürme birliğine 920 bin TL,  ödenek aktarılması talebi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

İl Genel meclisi toplantıları hafta boyunca devam edecek.

 

Editör: TE Bilisim