Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Prof. Dr. Hüseynli Nazim Ziyad oğlu’nun daveti üzerine, Bakü Avrasya Üniversitesi’nin kuruluşunun 30’uncu yıldönümü kutlama programına katıldı.

Azerbaycan’ın Bakü şehrinde eğitim veren ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin, “Kardeş Üniversite” olarak nitelendirdiği Bakü Avrasya Üniversitesi 30’uncu kuruluş yıldönümünü kutladı. Kutlama programına Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı da katıldı. Program kapsamında bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bakü Avrasya Üniversitesi’nin kuruluşunun 30’uncu yılını tebrik ederek, “Biz tek millet, iki devletiz. Bu doğrultuda, ikinci devletimiz Azerbaycan’da ve kardeş üniversitemiz Bakü Avrasya Üniversitesi’nde olmaktan onur ve şeref duyuyorum.” dedi.

30 Nisan 1992 tarihinde, Felsefe Doktoru Profesör Hüseynli Nazim Ziyadoğlu tarafından Yüksek Diplomasi Koleji adıyla kurulan Bakü Avrasya Üniversitesi’nin, Üniversitemizle aynı tarihlerde kurulduğunu vurgulayan Rektör Alişarlı, Bakü Avrasya Üniversitesi’nin, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının ilk günlerinde, henüz çok genç bir ülkenin, diplomasi ve uluslararası ilişkiler alanındaki profesyonel personel ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulduğunu ve bu kapsamda önemli bir misyonu yerine getirdiğini hatırlattı.

“ÖNEMLİ VE HASSAS BİR GÖREVİ ÜSTLENİYOR”

Bakü Avrasya Üniversitesi’nin, özellikle büyükelçilik ve elçiliklerde görev yapacak, batı ve doğu ülkeleri konusunda uzman; diplomat, tercüman, gazeteci, avukat ve personel yetiştirdiğini belirten Rektör Alişarlı, “Bu amaç ve gayeler doğrultusunda kurulan Üniversitenin, ne kadar önemli ve hassas bir görev üstlendiğini görüyoruz. Bu özel görevde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hüseynli Nazim Ziyad oğlu ve değerli akademisyenler başta olmak tüm üniversite çalışanlarına Rabbimden muvaffakiyetler dilerim.” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTEMİZ, KARDEŞ ÜNİVERSİTEDİR”

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında, aralarında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin de olduğu 5 Türk üniversitesinin, Bakü Avrasya Üniversitesi ile imzaladığı eğitimde iş birliği protokolüne dikkat çeken Rektör Alişarlı, “Değerli Rektörümüz Hüseynli Nazim Ziyad oğlu’nun davetlisi olarak gerçekleştirdiğimiz ziyarette, Üniversitemizin yanı sıra Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Bakü Avrasya Üniversitesi arasında iş birliği protokolleri imzalamıştık. Bu tarihten itibaren, Bakü Avrasya Üniversitesi ile Üniversitemiz ‘Kardeş Üniversite’ olarak tarihe geçmiştir.” ifadelerini kullandı.

“KARABAĞ’IN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURULMASININ GURURUNU YAŞIYORUZ”

“Memnuniyetle ifade etmeliyim ki, bu iş birliği meyvelerini vermeye başlamıştır.” diyerek sözlerini sürdüren Rektör Alişarlı, “Türkiye’mizin son yıllarda sağladığı yeni bağımsız politikalar, yerli ve milli savunma sanayisine yaptığı yatırım ve Ar-Ge faaliyetleri neticesinde oluşturduğu güç ile Azerbaycan ordusunun kahraman komutanları ve neferlerinin, şehit ve gaziler vererek, on yıllardır işgal altında olan topraklarımızı, 2020 Karabağ Savaşı’yla tekrar özgürlüğüne kavuşturmasının sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Bu vesile ile Karabağ Savaşı şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimize sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“HER TÜRLÜ PROJE VE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ”

Özgürlüğü ve bağımsızlığı düstur edinen milletimizin, Karabağ Zaferi sonrasında, zaten gelişmiş olan iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfa açtığına vurgu yapan Rektör Alişarlı, “Yaşanan son siyasi, politik ve askeri olaylar da göstermiştir ki, iki devletimizin her alanda daha fazla iş birliği yapması ve daha çok yakınlaşması gerekmektedir. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak, can Azerbaycanımızın güzel başkentinde, büyük çaba ve emeklerle 30 yıl önce bugünlerde kurulan Bakü Avrasya Üniversitesi ile akademik, sosyal ve kültürel alanlarda iş birliğinin ötesinde, kardeş üniversite olarak, her türlü proje ve çalışmayı yapmaya hazır olduğumuzu tekrar beyan etmek isterim.” şeklinde konuştu.

Rektör Alişarlı, konuşmasının sonunda Bakü Avrasya Üniversitesi’nin 30’uncu kuruluş yıldönümünü tebrik etti; nazik davetlerinden dolayı Rektör Hüseynli Nazim Ziyad oğlu’na teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim