BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Mengen Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinin tanışma yemeği ve etkinliği programına katıldı; yüz yüze eğitime kavuşmanın mutluluğunu yaşadığımız yeni eğitim-öğretim döneminin başarılı geçmesini ve tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni etti.

Mengen Meslek Yüksekokulu’nun kıdemli öğrencilerinin, 1’inci sınıfa başlayan arkadaşlarına yönelik olarak hazırladıkları tanışma yemeği ve etkinlik programı geleneği devam ediyor. Bu yılki programa; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın yanı sıra Mengen Kaymakamı Ekrem Ender Ergün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asım Saldamlı, Mengen Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Osman Çavuş ve Aşçılık Programı akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mengen MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Osman Çavuş, pandemi nedeniyle Mengen Meslek Yüksekokulu’nda da bir süre uzaktan eğitim yapıldığını hatırlatarak, “2 yıldır bıçaklarımız kınında, ocaklarımız sönüktü. Sizler geldiniz ve biz tekrar şenlendik.” diyerek, öğrencilerimize kavuşmanın mutluluğunu yaşadığımızı vurguladı.

MENGEN MYO’NUN GELENEKSEL ÖĞRENCİ YEMEĞİ ORGANİZASYONU

Geleneksel olarak düzenledikleri tanışma etkinliği hakkında da kısaca bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Çavuş, “Bizler, bu organizasyonu her yıl geleneksel olarak yapıyoruz. Organizasyonda, 3’üncü ve 4’üncü sınıftaki öğrencilerimiz, henüz 1’inci sınıfa başlamış arkadaşlarına güzel bir “Hoşgeldiniz Yemeği” hazırlarlar. 1’inci sınıftakiler de 4’üncü sınıflar için zamanı geldiğinde “Mezuniyet Yemeği” hazırlar. Bu güzel etkinliğimizde kısıtlı zamanına rağmen bizleri yalnız bırakmayan Rektör Mustafa Alişarlı hocama ve tüm protokol üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, 2021-2022 eğitim öğretim döneminde, uzaktan değil yüz yüze eğitimle öğrencilerimize kavuşmanın mutluluğunu yaşadığımızı vurgulayarak, yeni eğitim öğretim döneminin öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimize hayırlı olmasını temenni etti. Camdan değil, candan eğitime devam edebilmek için tüm öğrencilerimizin ve personelimizin aşı, maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmeyi sürdürmesinin önemli olduğunu söyledi.

REKTÖR ALİŞARLI: “ÖĞRENCİLERİMİZİN HAZIRLAYIP İKRAM ETTİKLERİ ŞERBETİN 40 YIL HATIRI OLACAK”

Hazırladıkları şerbeti kendisine ikram eden öğrencilere bir kez daha teşekkür eden Rektör Alişarlı, “Sıcak bir karşılamanın ardından öğrencilerimiz bizlere tatlı bir şerbet de ikram ettiler. Bizlerde de bu şerbetin, bir fincan kahve gibi 40 yıl hatırı olacak, bunu da belirtmek isterim.” diye konuştu.

REKTÖR ALİŞARLI: “ÖĞRENCİLERİMİZE VERİMLİ BİR EĞİTİM YILI DİLİYORUM”

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık Programı’nın hem ilimize hem de üniversitemiz ve ülkemize katma değer kazandıran programlar olduklarını kaydeden Rektör Alişarlı, öğrencilere hitaben, bu önemli programları hakkıyla okumanın önemini vurgulayarak, verimli bir eğitim yılı geçirmelerini temenni etti.

Mengen Kaymakamı Ekrem Ender Ergün ise, 2021-2022 Akademik Yılının üniversitemize, ilimize, Mengenimize ve ülkemize hayırlar getirmesini dileyerek, tüm öğrencilere ve personele başarılı bir yıl geçirmelerini temenni etti.

ÖĞRENCİLERİN HAZIRLADIĞI LEZZETLİ MENÜYE PROTOKOLDEN TAM NOT

Öğrencilerin protokol üyeleri için hazırladıkları ve hünerlerini sergiledikleri yemekleri değerlendiren protokol üyeleri, öğrencilere tam not verdiler. Rektör Alişarlı öğrencilerin sunumları ve emekleri için ayrı ayrı teşekkür ederek çikolata hediye etti. Mengen Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Osman Çavuş, Rektör Alişarlı’ya teşriflerinden dolayı teşekkür ederek özel tasarım mutfak bıçağı hediye takdim etti.

Editör: TE Bilisim