Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesinin karla mücadele çalışmalarını siyasi malzeme yapanlar olduğunu ileri sürerek tepki gösterdi. Özcan; “Tüm çabalara karşı birileri siyaseten malzeme çıkarıyor. Bolu’da açık köy yolu yok. Ben ilk olarak aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum. Siyasi rant peşinde koşanlara ben zavallı diyorum.” dedi.

 HABER: ASLI AKIŞ

Yoğun kar yağışı sonrası yapılan eleştirele karşı suskunluğunu bozan Bolu belediye Başkanı Tanju Özcan,  belediyenin çalışmaları hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi. Kar üzerinden Bolu Belediyesini karalamaya çalışanlar olduğuna işaret etti.  Başkan Özcan, Belediye ekiplerine yapılan haksızlığa üzüldüğünü belirtti.

“SİYASETEN MALZEME ÇIKARIYORLAR”

Başkan Özcan, köy yolarının kapalı olduğunu vurgulayarak; “Tüm çabalara karşı birileri siyaseten malzeme çıkarıyor. Ben ilk olarak aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum. Bolu’da açık köy yolu yok. 491 köy yolu var belki 1 tanesinin yolu açıktır. İlçeler arası yollar kapalı. Daha önemlisi D-100 karayolu kapalı, otoban kapalı. Ankara’dan bize ek araç geliyor ama araçlar bize ulaşamıyor. İzmit’ten istedik ama İzmit tende kar temizleme aracı saatlerdir gelemiyor” dedi.

“SİYASİ RANT PEŞİNDE KOŞANLARA BEN ZAVALLI DİYORUM”

Deprem, yangın ve kar felaketinden siyaset yapılmayacağını dile getiren başkan Özcan;  “Komik komik klipler hazırlayacağına biz komik bir durum yaşamıyoruz trajik bir durum yaşıyoruz. Aklımıza gelmeyen fikirleri varsa bunu paylaşsınlar biz hazırız dinlemeye. Önerileri almaya hazırız. Ama buradan siyasi rant peşinde koşanlara ben zavallı diyorum. Bunun adı zavallılık. Bu tür afetlerde siyaset yapılmaz. Depremle, yangınla siyaset yapılmaz. Böyle kar felaketleri üzerinden siyaset yapılmaz. Bu sıkıntı 3 gün sonra geçer ama onlar bu Belediye çalışanlarına yaptıkları haksızlıkların bedelini öbür tarafta da ödeyemezler. Bu insanlar donmak üzere. Aracı bozuldu diye ağlıyor bu insanlar. Aracım bozuldu biran önce yapında görevime geri döneyim diyor. İki gündür uyumayan Belediye çalışanlarımız var” ifadelerini kullandı.

“491 KÖYÜN YOLUNU AÇAMADILAR”

Başkan Özcan, 491 köy yolunun açılamadığını öne sürerek gönderme yaptı, belediye çalışanlarının ise iki gündür uyumadan çalıştığını anımsattı. Özcan; Belediye’de çalışmayan birileri vardır ama çalışan insanlara orada evinin önünde bir kürek alıp, kar temizleme yapamamış adamlar oturuyor birde klip yapıyorlar. Böyle şeyler üzerinden siyaset yapılmaz. Asıl onlar bu uluslararası otoban nasıl kapanıyor bunun hesabını versinler. 491 köyün yolunu açamadılar. Bir tur bile açamadılar. Türkiye’de en büyük kar yağışını burası almış, diğer şehirlerin hiç birinde bu yok. Diğer şehirlerde Ak Partili, CHP’li isimler bir araya geliyor, kriz masası oluşturuyor. Bizde de Allah’ın bize bolca verdiği karın üzerinden bizi karalamaya çalışıyorlar. Bana söyledikleri umurumda değil. Ama benim Belediye çalışanlarıma iki gündür uyumadan donma pahasına çalışanlara bunları söylüyorlar ya ondan dolayı üzülüyorum” diye konuştu.

“BELEDİYE TARİHİNDE HİÇ KULLANILMADIĞI KADAR ARAÇLA ÇALIŞIYORUZ”

‘Bolu belediyesi çalışmıyor’ söylemlerine kimsenin inanmaması gerektiğine de işaret eden Özcan; “Şu yol kapalı açılması elzem bizi uyarın. Vatandaş olarak sizin göreviniz. Bizimde açmamız gerekiyor. Bundan dolayı biz alınmıyoruz. Olumsuz yorum yapanlara trol falanda demiyoruz. Ama birkaç tane trol var. Adam Trabzon’da yaşıyor, Bolu’ya hiç gelmemiş Bolu ile ilgili her gün yorum yapıyor. Özetle Belediye tarihinde hiç kullanılmadığı kadar araçla çalışıyoruz. Hiç kullanılmadığı kadar personelle çalışıyoruz. Hiç atılmadığı kadar tuz atıyoruz. Daha öne hiç solüsyon kullanılmamış, bu sene solüsyonda kullanıyoruz. Öyle tuz atılmıyor hikayelerine de kimse inanmasın” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim