Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projeleri, Hacer Alpteker önderliğinde devam ediyor. Hemşirelik okuyan BAİBÜ öğrencileri bu kez engeli bulunan bireyler için sokakları gezerek plastik kapak topladı.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Projeyi Hicran Susur, İlona Butba, Ali Asker Ağırkaya, İlknur Tütüncü, Hümeysa Yılmaz, Halil Sevgi, Vade Tüğçe Orun, Behiye Güler, Yusuf Çağrı Haskılıç, Fatma Betül  Özel, Betül Ermutlu ve Ümit Çetin gerçekleştirdi.

BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından bir projeye daha imza atıldı. BAİBÜ öğrencileri; hastanelerden, ikamet ettikleri bölgedeki komşularından ve sokaklardan topladıkları kapakları, engelli bireyler için elektrikli sandalye temin eden Köroğlu Engel-Siz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine bağışladı.

Bir hafta boyunca aralıksız kapak toplayan öğrenciler, toplamda 15 kilogram kapak toplayarak “plastik kapakları mutluluğa çevir” adı altında sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirdi. Öğrenciler bu projeyle insanların plastik kapakları çöpe atmak yerine, biriktirip sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneklerine bağışlayarak, ihtiyacı olan kişilerin elektrikli sandalye ihtiyaçlarına katkıda bulunabileceklerine dikkat çekti.

BAİBÜ öğrencileri daha önce de kan bağışında bulunarak ve ruhsal hastalığı olan kişilere stigma uygulanması konusuna dikkat çekmek amacıyla video hazırlayarak sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmişti.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim