Edebi üslûbu, divan edebiyatı sohbetleri, şiire olan aşkı ve gençlere aktarımı ile gönüllere taht kurarak yeni neslin büyük ilgisini çeken şair, yazar Hayati İnançBolu’da kendine has anlatımıyla dinleyenleri mest etti. İnanç, ‘Hayata Şiirden Bakmak’ adlı söyleşisinde divan edebiyatından beyitler okuyarak yaşama dair önemli nasihatlerde bulundu. Hayattan çıkarılması gereken dersleri, etkili üslubuyla öğrencilerle ve katılımcılarla paylaştı.

Haber: Aslı Akış

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bordo Salonda gerçekleşen konferansa; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, İl Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş, Bolu Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hüseyin Altundağ, kurum amirleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

HAYATİ İNANÇ SEVGİSİ SALONA SIĞMADI

Bolu Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen “Hayata Şiirden Bakmak” konulu konferans Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Bolu Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hüseyin Altundağ, kısa bir selamlama konuşması yaptı. Hem öğrenciler hem vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferansta gençler salonda yer kalmayınca sahneye çıkıp bağdaş kurarak oturdu, İnanç’ı soluksuz dinledi.

ETKİLİ ÜSLÜBU KENDİSİNE HAYRAN BIRAKTI

Tarih, medeniyet ve Türkçe ile ilgili bilgilerini kendine has anlatımıyla paylaşan Hayati İnanç, zamanın kıymetini bilmenin önemine dair vurgusunu, Divan Edebiyatının önemli şairlerinin beyitlerinden örneklerle güçlendirdi. Hayattan çıkarılması gereken dersleri, etkili üslubuyla öğrencilere aktardı.

Kendine has anlatımıyla dinleyenleri mest eden Hayati İnanç; Dünyayı ahiretten bakarak yaşamak, kaygılarımızla nasıl baş ederiz?, Ahiret inancının hayatımıza bir yansıması olmalı, sabrın ve şükrün önemi, kıymet ve değerleri gençlik yıllarında yaşadığı ve hayatında önemli iz bırakan olaylarla birleştirerek edebi bir dille anlattı.

GENÇLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Şiirde örnek aldığı ismin Nabi olduğunu açıklayan Hayati İnanç ayrıca, Şair Nabi’den okuduğu beyitlerle keyifli bir yolculuğa çıkardı. İnanç, “Çok şairlerden etkilenmişimdir. Bu isimlerin en başında Nabi gelir. Şiirde üstadım odur. 40 yıldan bu yana divânıyla meşgulüm. Ve mahşerde karşılaştığımızda tanıyacağıma eminim” ifadelerini kullandı.

Yüzünde her daim en güzel tebessümüyle insanların yüreğini ısıtan Hayati İnanç’la Bolulular önemli bir söyleyişe tanıklık etti. Sade Türkçesinin yanı sıra hitabetiyle renkli bir söyleşi gerçekleştiren Hayati İnanç’ın sempatik halleri, izleyenlerden bol bol alkış aldı.

“VASİYETİMİ OKUMANIZI İSTİYORUM”

Yaşamına dair kesitlerden örnekler veren İnanç, her konferansta vasiyetinden bahsettiğini aktararak, “Bir süre önce geçirdiğim kalp krizi sonucu hastanede tedavi sürecim olmuştu. Tedavi sürecinde doktorla olan sohbetimde bana bir kitabı okumam konusunda tavsiyede bulunmuştu. İşaret ettiği kitabı okudum ve ardından vasiyetimi hazırlamaya başladım. Vasiyetimi internet aracılığıyla da paylaştım. Bu vasiyetimi ben ömrümü tamamladıktan sonra benimle öbür dünyada karşılaşan herkese soracağım. Vasiyetim için ne yaptın diyeceğim. Bunun için salonda bulunanlardan vasiyetimi okumasını istiyorum” dedi.

Her şeyin bir vakti zamanı olduğunu ancak kitap okumanın vakit, zaman, yer mekanla ya da yaş ile sınırlandırılamayacağını dile getiren Eğitimci-Yazar Hayati İnanç, programına katılan herkese kitap okumalarını tavsiyede etti.

Editör: TE Bilisim