Najib Brot isimli bir Afgan vatandaşı, sosyal medyada açtığı kanalda; Bolu Belediyesi, Bolu Adalet Sarayı önünde ve pazarda çektiği videoyu yayımladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Afganistan’da yaşanan yönetim değişikliği sonrasında, Afgan vatandaşları Türkiye’ye göç etmeye başladı. Özellikle büyük illerde çektikleri videolarla sosyal medyada sık sık görülen mültecilerden bir tanesi de Bolu’da çektiği 2 videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

“Najib Brot Official” isimli YouTube kanalında videolarını paylaşan şahıs, ilk önce Atatürk Orman Parkı içerisinde kameraya karşı bir takım açıklamalar yapıyor. Görüntülerde şahsın sert el hareketleri dikkate çarpıyor.

RESMİ KURUMLARIN ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

 Şahsın Bolu’da çektiği ikinci video ise Bolu Belediyesi önünde başlıyor. Burada uzun süre kameraya açıklamalarda bulunan şahıs daha sonra pazar içerisinde tanıdığı yabancı uyruklularla sohbet ederek, asgari kamuflajlı kıyafetlerin nereden alınabileceğini anlatıyor. Ayrıca Bolu Adalet Sarayı önüne de gelen Afgan şahıs, yine binayı göstererek kayıt altına alıyor.

TÜRKİYE’NİN FARKLI BÖLGELERİNDE VİDEOLAR VAR

Ayrıca Afgan şahıs komşu Düzce de dahil olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinde de videolar çekiyor. Videolarında uzun konuşmalar yapan yabancı uyruklu şahsın, konuşmalarında neler anlattığına dair kesin bilgi bulunmuyor.

[playlist type="video" ids="232176"]

Editör: TE Bilisim