Polis ekipleri tarafından, Bolu’da bulunan 88 günübirlik evde yapılan denetimlerde, bir işletmeye KBS sistemine veri girişi yapmadığı gerekçesiyle idari yaptırım uygulandı.

Haber: Oğuzhan Eke

İçişleri Bakanlığı'nın "Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun kapsamında günübirlik kiralanan adreslerde kimlik bildirimi ve her an ulaşılabilecek işletmeci bulunması zorunlu hale geldi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri de yürürlüğe giren yeni sistem kapsamında Bolu’daki günü birlik evlerde denetim yaptı. Çalışma kapsamında günübirlik kiralanan 88 adreste inceleme yapıldı.

Kontrollerde Kimlik Bildirme Sistemine (KBS), evde kalan kişilerin bilgilerinin girişini yapmadığı tespit edilen bir işyerine idari yaptırım uygulandı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Vatandaşlarımızdan gelen öneri, şikâyet ve ihbarlar da gecikmeksizin değerlendirmeye alınmaktadır” denildi.

Editör: TE Bilisim