Patika14 grubu, Kıbrıscık’tan başlattıkları Kalsedon yürüyüşünde, 65 kilometre yol kat ederek, Çaygökpınar köyüne ulaştı.

Haber: Oğuzhan Eke

Muhammet Tarhan liderliğinde, 22 Temmuz Cuma günü Kıbrıscık’tan yürüyüşe başlayan Patika 14 grubu, “Kalsedon” adını verdikleri yürüyüşü tamamladı.

Kıbrıscık’tan yola çıkan ekip, 26 kilometre yürüyerek, ilk kamplarını Deveören Köyü Tembel Yaylasında yaptı. Yürüyüşün ikinci etabında, Cumartesi sabahı yola çıkan grup, 30 kilometrelik yürüyüş ile Çaygökpınar Yaylası Kayabaşı mevkiinde kamp kurdu.

Etabın son günü olan Pazar günü ise 24 kilometre boyunca gerçekleşen yürüyüş ile Çaygökpınar Köyü’ne ulaşıldı. 7 kişinin katıldığı yürüyüşte 65 kilometre yol kat edildi. 2 kişi ise araçla kamp malzemelerini taşıdı.

“DOĞUDAN GİDENLERİN YOLUNU KULLANIYORUZ”

Yürüyüş hakkında bilgi veren, Muhammet Tarhan,  “Atalarımızın yıllarca önce, araba yokken, yol yokken Bolu’ya yürüdükleri yolu tekrar yürümek. Bunu araştırdık, iki tane yol var. Kıbrıscık’ın batısı bir yol kullanılıyor, doğusu bir yol kullanıyor. Biz şu anda doğudan gidenlerin yolunu kullanıyoruz. Yaklaşık 65 kilometre. Atalarımızın yürüdüğü yolu biz de yürüyeceğiz. 3 gün, 65 kilometre sürecek” dedi.

Editör: TE Bilisim