Spor Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleşecek özel yetenek sınavları öncesinde detaylı bilgi veren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümid Karlı, “Öğrencilerin sınavın girişinden, sınavın bitişine kadar 11 adımda neler yapacağını, internet sayfamızda bir video ile yayımladık” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Üniversitelerde yeni akademik sezon ve yüz yüze eğitim için çalışmalar devam ediyor. BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesi de başvuru yapan öğrenciler için 23 Ağustos Pazartesi günü özel yetenek sınavı gerçekleştirecek. Çalışmalara ilişkin detaylı bilgiyi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümid Karlı verdi. 839 öğrencinin başvuru yaptığını belirten Karlı, “Bu sene için hazırlıklarımız çok daha önceden başlıyor. Nisan gibi başlıyoruz, hazırlıklara kontenjanların falan belirlenmesi şekilde. Ama yoğun şekilde, son 15 günde çok ciddi hazırlanıyoruz. Biz toplamda 3 bölüm 5 programa 200 tane öğrenci alıyoruz ve bu sene başvurumuz 839 kişi. Onların programını yapıyoruz. Pazartesi günü işlem yapacağız” dedi.

“SINAV GÜNÜ NE YAPACAĞINI ÖĞRENEREK BURAYA GELEBİLİR”

Sınavın gerçekleşeceği alanda pandemi önlemlerini aldıklarını belirten ve öğrencilerin bilinçlenmesi için de fakültenin internet sayfasında bilgilendirme videosu hazırladıklarını hatırlatan Dekan Karlı, “Öğrencilerin bir ön hazırlık yapmış olmaları gerekiyor. Koronavirüs pandemisini düşünecek olursak geçen sene biz buna çok önem verdik. Maske-mesafe-hijyen konusunu çok ön planda tutuyoruz ve bunu yapmak için de birçok aşamamız var. Öncelikle HES koduyla alıyoruz. Maske-mesafe derken sahamızı tamamen öğrencilerin izole şekilde sınav olabilmesi için hazırladık. İki sene öncesinden, salon içerisinde de sınav düzeneğimiz vardı ama bu sene sadece açık alanda sınav yapıyoruz. Adaylar tek tek sınava giriyorlar. Her bir adayın 2 dakikalık süre içerisinde sınavını yapıp bitirmesi şeklinde bir düzenleme yaptık. Zaten bir öğrencinin sınavın girişinden itibaren, sınavın bitişine kadar 11 adımda neler yapacağını, internet sayfamızda bir video ile yayımladık. Oradan adayların hepsi videoya bakarak sınav günü ne yapacağını öğrenerek buraya gelebilir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DEKİ EN İYİ ÜNİVERSİTELERDEN BİR TANESİYİZ”

Fakültenin imkanları noktasında Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden olduğunu belirten Dekan Karlı, “Bizim imkanlarımız ne diyecek olursanız, Türkiye’deki en iyi üniversitelerden bir tanesiyiz. 4 tane tamamen kapalı şekilde, salonumuz var. Ayrıca fitness salonumuz var, yüzme havuzumuz var. Sahamız, tenis kortlarımız var açık ve kapalı olan. Dolayısıyla bunların hepsini bir yerde bulunduğu ender üniversitelerden bir tanesiyiz. Tesis konusunda oldukça yetkin bir durumdayız. Ayrıca laboratuvarlar konusunda yine spor fizyolojisi laboratuvarımız var. Bilimsel araştırmaları yapmak için, öğrencilerin derslerinde kullanmalı için çeşitli performans testi önceleyen cihazlarımız var.  Onları da kullanıyoruz. Hocalarımız genellikle araştırmalarını orada yönetiyorlar. Ama öğrencilerimizin de özellikle testlerle öncelikli derslerini orada yönetiyoruz.  İmkânlarımız ve dersliklerimiz çok iyi” diye konuştu.

“YÜZ YÜZE EĞİTİMDE GÖRÜŞELİM”

Öğrencilere aşı olmaları çağrısında bulunan Karlı, yüz yüze eğitim istediklerini belirterek,“Bu sene öğrencilerimize öncelikle aşı olmalarını tavsiye ediyoruz. Tabi ki aşı olma noktasında bir tereddütleri varsa, Cumhurbaşkanı’mızın tavsiye ettiği şekliyle, haftada iki defa PCR testi önereceğiz. Tabi ki bu konuların öncelikle, üniversitenin en büyük yönetim organı senatoda görüşülmesi gerekir. Yüksek ihtimalle karar bu yönde çıkacaktır. Çünkü COVİD-19 ile ilgili üniversitemizin bir kurulu var. O kurulda bunlar detaylı bir şekilde görüşülüyor. Rektörümüz, Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, gelecek bütün öğrencilerimize 2 doz aşı olmaları tavsiyesinde bulundu.  Yaklaşık bir buçuk yıldır yüz yüze ders yapamıyoruz. Hepsine biz aşılarını tamamlamalarını tavsiye diyoruz. Sınıflarımızda onları da artık yüz yüze görmek istiyoruz.  Onlar da zaten yüz yüze eğitimi istiyorlar diye düşünüyorum. 2 doz aşılarını yapsınlar ve sınıflarımızda yüz yüze eğitimde görüşelim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim