Ahmet İshak Gülen

Gerçekten merak ediyorum, Tanju Özcan’ın asıl isteği ne?

Tanju Özcan, Bolu Merkez İlçe Başkanı olduğu zaman yaptığı açıklamaya dönemin Başbakanı ve şu anın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan cevap vermesiyle siyasetin içine büyük bir adım attı.

Mecliste yaptığı açıklamalar ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na muhalifliğiyle sadece Bolu’da değil Türkiye’de tanınmaya başlayan Özcan, Bolu Belediye Başkanlığı ile adeta tavan yaptı.

Belediye Meclisinden sığınmacılara karşı yaptığı çıkışla Türkiye gündemine oturdu ve uzun süredir yaptığı tüm açıklamalar büyük ilgi görmeye başladı.

Nikâh ücretlerini arttırması, çay fırlatması ve ampul kırması en çok ilgi gören çıkışları oldu.

Peki, bu eylemlerin altında bir plan var mı?

“Düzgün bir aday çıkmazsa ben Cumhurbaşkanı adayı olurum” söylemiyle gerçekten aday adaylığını mı ima etti yoksa gündemdeki yerini mi korudu?

Son zamanlarda yayımlanan anket sonuçlarına göre adaylığını devam ettirecek mi?

Avrasya Araştırma şirketinin ocak ayında yapılan son anket sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 muhtemel rakibine karşı seçimi kaybediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 45,3

Recep Tayyip Erdoğan: 30,6

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 48,6

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 31,1

Mansur Yavaş: Yüzde 46,4

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 29,8  

Bu sonuçları ele aldığımızda Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu olursa, Özcan Bolu Belediye Başkanlığına devam mı edecek mi, yoksa sürekli muhalif olduğu CHP Genel Başkanlığına adaylığını mı koyacak?

İmamoğlu aday olması durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için temaslarda bulunacak mı? İBB Başkanı olması durumunda ziyarete gelen büyükelçilere tutumu ne olacak?

Yoğun kar yağışında yardımımıza koşan Mansur Başkan aday olması durumunda Ankara Büyükşehir Belediyesi koltuğuna göz kırpar mı?

Başkan Yavaş’a bir nikâh töreninde kooperatiften bahsettim ve bana, “Kooperatifi önce kuramazsın dedi sonrasında küçük şehir olduğunuz için yürütebiliyorsunuz dedi” diyen Başkan Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda oraya da bir kooperatif kurar mı?

“Tek amacım konuların gündeme gelip bir çözüm arayışının başlamasını istemek” yoksa tek amacı gerçekten bu mu?

Editör: TE Bilisim