BİLSEM yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de hayata geçirilen “BİLSEM Kış Okulları Bolu’da faaliyetlerini sürdürüyor. Görsel sanatlar, akıl oyunları, uzay ve havacılık, fen bilimleri ile müzik gibi atölyeler, 3 Şubat tarihine kadar devam edecek.

HABER: ASLI AKIŞ

Milli Eğitim Bakanlığı, BİLSEM yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de “bilim ve sanat” alanlarında atölyelerin gerçekleştirildiği BİLSEM kış okulunu hayata geçirdi.

Bilim ve sanat alanlarında atölye çalışmalarının gerçekleştirildiği “BİLSEM Kış Okulları” Bolu’da da faaliyetlerini sürdürüyor. Yarıyıl tatilinde “kış okuluna” devam eden öğrenciler, görsel sanatlardan, uzay ve havacılığa kadar birçok alanda temel eğitimler alıyor.

Aktaş Mahallesi'ndeki merkeze gelen ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler, "görsel sanatlar", "akıl oyunları", "uzay ve havacılık", "fen bilimleri" ve "müzik" olmak üzere 5 alanda, eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarıyla tanışıyor.

Yeni arkadaşlar edinmelerinin yanı sıra farklı alanlardaki becerilerini keşfetme ve geliştirme imkanı bulan öğrenciler, maket uçak ve roket yapıyor, mantık ve zekaya dayalı oyunlarla problem çözüp, müzik aletlerini kullanıyor.

“ÇOCUKLAR ÖZGÜVEN SAĞLAMIŞ OLDU”

Bolu BİLSEM Müdürü Ferdi Kılıç, "yaz okulu" modelini ara tatilde "kış okulu" olarak yeniden hayata geçirdiklerini söyledi. Okula 80'e yakın öğrencinin katıldığını aktaran Kılıç, daha farklı atölyeler ekleyerek kursları devam ettirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Kılıç, çeşitli okullardan gelen öğrencilere merkezi tanıtma imkanı bulduklarına dikkati çekerek, "Hem de bu atölyeleri çocuklarımızın kullanımına sunmuş olduk. Çocuklar özgüven sağlamış oldular. Bir şeyleri yapabilme mutluluğuna eriştiler." dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ FARKLI BAKIŞ AÇILARI KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”     

Görsel Sanatlar öğretmeni Ayşe Çevirgen de temel bilgileri vermeye çalıştıklarını anlatarak, “Farklı malzemeler ile etkinliklerimi yapıyoruz. Burada doğadan bulduğumuz malzemelerle sanatı birleştirerek tasarım ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizi farklı bakış açıları kazandırmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz buraya severek geliyor ve mutlular” diye konuştu.

“HAVACILIĞI VE UZAYCILIĞI SEVDİRECEK ETKİNLİKLER YAPTIK”

Bolu Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni, Uzaycılık ve Havacılık Atölyesi Eğitmeni Mehmet Çeltik; “Bakanlığımızın bu yıl ilk defa düzenlediği kış okulunda bizde farklı atölyeler ile destekler verdik. Yaklaşık dört tane gurubumuz varda yaklaşık 9’ar öğrencimiz bulunmakta. Bu öğrenciler temel havacılık prensiplerini öğrendiler.. Küçük guruplar ile çalıştığımız için havacılığı ve uzaycılığı sevdirecek etkinlikler yaptık. Öğrencilerimizde çok memnun kaldılar. Bakanlığımız bu etkinliklerin devamını sürdürdüğü sürece bizde destek vermeye vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden büyük ilgi görürken, bilimden sanata, matematikten yabancı dile kadar yenilikçi ve eğlenceli öğrenme yaklaşımları ile hazırlanan ücretsiz kurslarda öğrenciler kaliteli zaman geçiriyor.

Editör: TE Bilisim