Bolu’da gerçekleştirilen Zafer Partisi İl Kongresinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a açık davet yapılırken, Suriyeli doktorların, Türkiye’den depolar dolusu ilacı kendi ülkelerine kaçırdığı iddia edildi. Kongrede Hakan Perçin, il başkanı seçildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Zafer Partisi Bolu İl Teşkilatı, 1. Olağan İl Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye; Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aslan Yaman, Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk, yöneticiler, Zafer Partisi Bolu İl Başkanı Hakan Perçin, farklı il başkanları, ilçe başkanları ve üyeler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda başkanlığı faaliyet raporu ve ekonomi raporları okunarak onaylandı.

“YAŞANABİLİR BİR ÜLKE BIRAKABİLMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

İl Başkanı Perçin, yaşanabilir bir ülke için çalışacaklarını dile getirerek, “Çocuklarımızın gelecekte sosyal ve kültürel açıdan zenginleşmiş, bilim ve sanata önem veren, ekonomik alanda refah içerisinde bir ülke mi yoksa sokaklarda yabancıların gezdiği, kavgaların olduğu, esnafın yabancı olduğu, kendi vatanında sokağa çıkamayan, çıktığında başına bir şey mi gelir endişesi yaşanan bir vatan mı bırakmak istersiniz? Çocuklarımız bir gün, ‘Bize nasıl ülke bıraktınız, bunlar olurken neredeydiniz, sizin hiç mi aklınız yoktu?’ diye sorarsa bilin ki başaramadık. Kendi adıma ben çocuklarıma üzerime düşeni yaptım diyebileceğim. Bu soruyla muhatap olmamak, çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke bırakabilmek için çalışacağız. Cennet vatanımızı sattırmayacağız” dedi.

İLAÇ KAÇIRILDIĞI İDDİA EDİLDİ

Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aslan Yaman, Suriye’ye ilaç kaçırıldığı iddia ederek, “Suriye’deki sosyal güvenlik sistemi içerisinde, orada rahatsızlanan bir hasta kasıtlı olarak tedavi edilmeden Türkiye’ye gönderiliyor. Biz burada aylarca randevu beklerken… Karaciğer nakli olacak bir hasta geliyor, 1 hafta içerisinde nakli oluyor ve Suriye’ye geri dönüyor. Daha kötü bir durum var. Bu hükümet kimin hükümetidir, hangi milletin hükümetidir? Suriyeli doktorlar tayin edildi. Suriyeli hastalara ihtiyaç duyulan ilacın 5 katı 10 katı ilaçları yazıyorlar ve yüzde 100 bedava aldıktan sonra bu ilaçların fazla olanları bir depoda toplanıyor ve belli bir ağ içerisinde Kahramanmaraş’ta toplandıktan sonra Suriye’ye sevk ediliyor” ifadelerini kullandı.

“BİZİM PARTİMİZE GEÇMESİNİ DİLERİM”

Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a değinerek, “Teşkilatları sık sık gezmekten, iletişim kurmaktan yana biriyim. Bolu çok önemli… Bolu Belediye Başkanınız vesilesiyle Türkiye’nin gündemine giren, Suriyeliler meselesinde bizden sonra belki en çok duyarlılıkta faydası olan bir Belediye Başkanına sahipsiniz. Başka bir partiye mensup olsa da… Oradan onu ihraç ettiler. İnşallah bizim partimize geçmesini, yerel idarelerden sorumlu bir başkan yardımcısı olarak dilerim. Rahmetli Demirel’in çok güzel bir sözü var, ’24 saat çok uzun bir zamandır. Geçmiyorum, gelmiyorum demelere bakmayın siz. Zafer Partisi, büyük kongrede güzel haberleri sizlere müjdeleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen oylama ile Hakan Perçin, il başkanı olarak seçildi.

Editör: TE Bilisim