AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu Belediyesinin mezarlıkta gece yol açma çalışması yapmasına tepki göstererek, “Resmi kurum gece hırsız gibi iş yapar mı? Biz Belediyelerin gece sadece çöp topladığını bilirdik” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesi, Çakmaklar Mezarlığı’nda yol açma çalışması başlattı. Belediyenin çalışmasına bölge halkı karşı çıktı. Vatandaşların direnişine rağmen başlayan yol açma çalışması sırasında, alanda insan kemikleri çıktığı gerekçesiyle, çalışmalara ara verildiği ileri sürüldü.

VATANDAŞLAR MEZARLIĞA GİTTİ

Öte yandan, gündüz durduğu belirtilen çalışmaların, gece saat 3 sularında tekrar başladığı bildirildi. Çakmaklar Mahallesi muhtarı ve beraberindekiler alana giderek, iş makinelerini durdurmak için girişimde bulundu.

“KEPÇELERLE AÇIP MUCUR DÖKÜYORLAR”

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ve beraberindeki AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uğur Akbay da gece mezarlığa geldi. Alanda bir açıklama yapan Güner, gece yarısı yapılan çalışmaya tepki göstererek, “Gecenin bir yarısı, kepçelerle açıp mucur döküyorlar. Bu hiç hoş bir şey değil. Mezarlıkların önünden geçerken Fatiha okuruz. Gece mezarlıktan geçerken Fatiha da okunmaz. Saygıdan en sessiz şekilde geçilir. Ama maalesef gece mezarlığa kepçe ve kamyonla giren bir zihniyet var. Allah sonumuzu hayır etsin” dedi.

“ÖZEL İZİN ALMAN GEREKİYOR”

Mezarlıklarla ilgili mevzuat olduğunu hatırlatan Güner, “Bolu Belediyesi hırsız mı ya? Böyle bir şey olur mu? Gece yarısı gelip… Bu yaşanan olaylardan cumhurbaşkanlığının mezarlıklarla ilgili bir mevzuatı var. Onu buldum, baktım, hukukçularla değerlendirdik. ‘2015 yılında imar planına işlenmiş.’ İşlenmiş ama bununla ilgili mevzuatta imar planına işleyebilirsin ama fakat yol, park, bahçe geçireceksen İçişleri Bakanlığı’ndan özel izin alman gerekiyor. Mezarlıklar özel ine tabi olan yerler” ifadelerini kullandı.

“AKŞAM YAT FARKLI, SABAH KALK FARKLI”

Bolu Belediyesinin hırsız gibi bir tutum sergilediğini de belirten Güner, “Hırsız gibi Bolu Belediyesi böyle bir iş yapar mı ya? Resmi kurum gece hırsız gibi iş yapar mı? Biz Belediyelerin gece sadece çöp topladığını bilirdik. Başka şeyler de yapılıyormuş demek. Akşam yat farklı, sabah kalk farklı. Allah sonumuzu hayır eylesin” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim