Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli’nin, “Daha önce yaptırmakla hata yaptık” ifadesi için, Bolu Valisi Ahmet Ümit’e soruşturma başlatın çağrısında bulundu.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu İl Özel İdare binasında 4.  İl Koordinasyon Kurulu gerçekleştirildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli arasında gerginlik yaşandı. Toplantı sırasında Başkan Özcan, İl Özel İdaresinin Bolu Belediyesine asfalt işlerini vermemesine ilişkin konuştu. Genel Sekreter Köstereli ise Bolu Belediyesi’nin 2019’a kadar yaptığı yolların kötü olduğunu ifade ederek, “Belediye kaliteli asfalt yapamıyor, o yüzden vermiyoruz. Daha önce yaptırmakla hata yaptık” şeklinde konuştu.

“BOLU BELEDİYESİNE, MİLYONARLARCA LİRA PARA ÖDEMİŞSİN”

Konuyla ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın toplantısında konuştu. Özcan, daha önce yapılan asfaltlama çalışmalarına neden itiraz edilmediğini sorarak, “Oranın genel sekreteri, atanmış memur. Seçilmemiş Belediye Başkanı’na çıkıyor, ‘Siyasi bir konuşma’ diyor. Siyasetin ‘s’i yok içinde bu konuşmanın. ‘Belediye’nin asfaltı kötü’ diyor. Peki, kardeşim, 15 yıl neden Bolu Belediyesi ile çalıştın. Kilometrelerce yol yaptırmışsın Bolu Belediyesine, milyonarlarca lira para ödemişsin. Dedi ki, ‘zaten çok pişmanım’ dedi. Bu ne demektir Bolu Belediyesi kötü imalat yaptı. Gelir gelmez, bütün belgeleri tarattım. ‘Eksik imalat yaptı, kötü malzeme kullandı, kötü işçilik yaptı’ bunu demek istiyor. Bir tane yazı var mı? Hani dersin ki, ‘Kardeşim sen protokole uymamışsın Bolu Belediyesi olarak. Ben parandan kesiyorum. Yapamamışsın bunu.’ Var mı bunlar yok. Ama ‘Var’ diyor, ‘Çok pişmanım’ diyor” dedi.

“BU BİR İTİRAFTIR”

Açıklamayı bir itiraf olarak yorumlayan Özcan, Bolu Valisi Ahmet Ümit’e konuyla ilgili bir mektup yazdığını belirterek, “Bu bir itiraftır, neyin itirafı biliyor musunuz? ‘Ben kamuyu zarara uğrattım, başında bulunduğum kurumu. Bundan dolayı pişmanım. Bugün Sayın Valimize bir şikâyet mektubu gönderdim. Olayları anlattım. Yani Bolu Belediyesine 15 yıl asfalt yaptırarak, kamunun zarar ettiğini söylüyor. ‘Ya bunu ispatlasın ya da bundan dolayı özür dilesin’ dedik” diye konuştu.

“TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI ARAYIN”

Konuyla ilgili soruşturma açılması için çağrıda bulunduğuna değinen Özcan, “Sayın Valimize çağrıda bulundum, ‘Soruşturma açın’ dedim. Belediyenin evraklarını inceleyin, Özel İdarenin evraklarını inceleyin. Haksız bir ödeme varsa, yanlış bir imalat varsa, tüyü bitmemiş yetimin hakkını arayın. Sorun Eski Belediye Yönetimindeyse, Özel İdare tıkır tıkır parasını alsın. Öyle bir şey yoksa da o haddini bilmez memur gelsin bizden özür dilesin. Şunu da baştan söylüyorum, sakın bu konuşmalarıma o memur cevap vermesin” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim