Kadınlar Voleybol 1. Ligi son maçında Bolu Belediyespor evinde ağırladığı Kalecik Belediyesini 3 – 0 yenerek ligi galibiyetle tamamladı. Liderliğini sezon bitmeden 2 hafta önce garantileyen Bolunun Sultanları, play-off eşleşmelerini bekliyor.

Bolu ilini voleybol sahalarında temsil eden Bolu Belediyespor Kadın Voleybol takımı normal sezonun son maçında Ankara temsilcisi Kalecik Belediyesini ağırladı. Karşılaşmanın her setinde üstün oyun sergileyen Bolunun Sultanları, karşılaşmadan 3 – 0 galibiyetle ayrıldı. Lig ikincisiyle oynana ve Bolu’daki son maçında galibiyet alan Bolu Belediyespor play-off eşleşmeleri için diğer maçların sonuçlarını bekliyor.

Ligin güçlü iki ekibinin karşılaşmasından setlere göre önemli anlar ise şu şekilde yansıdı;

Maçın ilk setine arka arkaya aldığı sayılarla başlayan Bolu Belediyespor, kısa sürede farkı çift hanelere kadar çıkardı ve Teknik Molaya 12 – 1 önde girdi. Mola sonrasında düzenini bozmayan Bolunun Sultanları, neredeyse hatasız oynadıkları seti 25 – 9 yenerek karşılaşmada 1 – 0 öne geçti.

Maçın ikinci setine daha iyi başlayan Kalecik Belediyesi skoru kısa sürede 1 – 4e getirdi. Sette üstünlüğünü devam ettiren Ankara temsilcisi Teknik Molaya 5 – 12 önde girdi. Mola sonrasında hızlı toparlanan Bolu ekibi skoru 10 – 14e getirdi ve Kalecik Belediyesi ilk molasını kullandı. Mola sonrasında skor 14 – 14de eşitlendi. 18 – 18e kadar karşılıklı sayılarla devam eden maçta Bolu temsilcisi 3 sayılık üstünlüğü alında 21 – 18de Kalecik Belediyesi ikinci molasını kullandı. Setin devamında Bolu Belediyesi hata yapmadı ve seti 25 – 20 kazanarak karşılaşmada 2 – 0öne geçti.

Üçüncü sete daha iyi başlayan Bolu Belediyesi skoru kısa sürede 4 – 1e getirse de skor 10 – 10 da eşitlendi. Teknik molaya 12 – 10 önde giren Bolu Belediyesi mola sonrasında farkı açmaya başlayınca Ankara temsilcisi 16 – 12 de ilk molasını kullandı. Mola sonrasında da üstünlüğünü sürdüren Bolunun Sultanları 19 – 13de Kalecik Belediyesine ikinci molasını kullandırdı. Setin devamında performansını sürdüren Bolu Belediyespor seti 25 – 17, maçı ise 3 – 0 kazandı.

Editör: TE Bilisim