AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu'da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların şehirden ayrılmaları için su ve katık vergilerine 10 kat zam yapılacağını açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a tepki gösterdi. Aydın’ın tepkisine sessiz kalmayan Başkan Özcan’dan ise yanıt gecikmedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kentte yaşayan yabancılara yönelik açıkladığı karar gündemdeki yerini koruyor. Yabancı uyruklu vatandaşların şehirden ayrılmaları için su ve katık vergilerine 10 kat zam yapılması yönündeki karar tepkileri de beraberinde getirdi.

“BOLU BELEDİYE BAŞKANI'NI ŞİDDETLE KINIYORUM”

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Başkan Özcan’ın söylemlerini ırkçı ve faşist olarak değerlendiren AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın; “Köroğlu'nun diyarı, Tabiatın Kalbi Bolu'muzu faşist ve ırkçı söylemleriyle gündeme getiren. Uluslararası anlaşmalara, anayasamıza ve mevzuata aykırı bu ayrıştırıcı söylemleri en başta bir anne olarak kabul etmemiz mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“2 YABANCI UYRUKLU KİŞİYİ EVİNDE ÇALIŞTIRMIŞTIR”

Aydın, Başkan Özcan’ın evinde Afgan işçi çalıştırdığı yönündeki iddialara da karşılık vererek; “Suriye'de iç savaşın başladığı günden bu yana en az 29 bin çocuk yetim veya öksüz kalmışken, bir tas çorbaya, bir yudum suya muhtaç etmek faşizminde ötesindedir. Üstelik karar organının Belediye Meclisi olduğu bir yönetimde kendince açıklamalarda bulunmak diktatörce bir tutumdur.

Kendi evinde sadece Fas uyruklu değil aynı zamanda 8 yaşında evladı olan başka bir göçmen "kadıncağızı" da çalıştırdığı bizim değil, kendisinin ve yakınlarının söylemidir. Bu minvalde Bolu Belediye Başkanı 2 yabancı uyruklu kişiyi evinde çalıştırmıştır” diye belirtti.

“BU ŞAHSIN ALGI YÖNETME HEZEYANLARINI REDDEDİYORUM”

Başkan Tanju Özcan’ın söylemlerinin CHP genel merkezi tarafından da kabul edilmediğine işaret eden Aydın; “CHP Genel Merkezi ve ilde bulunan parti teşkilatları dahi bu tür faşist söylemleri kabul etmezken, Aylan bebeğin o vicdanları sızlatan görüntüsünü bir çırpıda unutturmaya çalışarak bunu bir şov malzemesi haline getiren bu şahsın algı yönetme hezeyanlarını reddediyorum.

Bolu Belediye Başkanı, seçildiğinden bu yana bir çivi dahi çakamadığından hem ilimizin hem de ülkemizin gündemini ayı ve geyik heykeli, gazoz muhabbetleri ve koronavirüsten etkilenen yaşlılara hakaretleriyle meşgul etmektedir. Bu konuda bunlardan biridir” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZE VE ALLAH'A HAVALE EDİYORUM”

Payalaşımında Hucurat Suresi 10. Ayeti de hatırlatan milletvekili Arzu Aydın; “Peygamber Efendimizin insan haklarının nüvelerini ortaya koyduğu Veda Hutbesi'nde dediği gibi beyazın siyaha, siyahın beyaza üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvadadır. Maalesef kendisinin bunu anlama ve algılama kabiliyeti yoktur. Öyle yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'i öpmekle elbette bunları öğrenemeyeceği aşikardır. Çünkü Hucurat Suresi 10. ayet açıkça Müslümanlar ancak kardeştir demektedir. Basının önüne gelince ayetlerle sosyal demokrat olduğunu iddia eden bu şahsı milletimize ve Allah'a havale ediyorum.” dedi.

“3 GÖÇMEN ÇOCUĞA BAKACAK KADAR MAAŞIN VAR”              

Başkan Özcan, milletvekili Aydın’ın sosyal medya paylaşımına gecikmeden cevap vererek; “Sayın Arzu Aydın; eğer bu kadar samimi isen, göçmenlere annelik duygusuyla sahip çıkıyorsan işte sana samimiyetini gösterme fırsatı.3 göçmen çocuğa bakacak kadar maaşın var. 3 çocuğu evlat edin bende sizden özür dileyim. Takdir Bolu kamuoyunundur” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim