Ev içindeki şiddete tanık olmak çocukları ve çocukların geleceklerini ciddi bir biçimde etkiler. Şuan yaşadıklarımız, kaygılarımız, ruh hali değişikliği hepsi çocukluk döneminde yaşanan olumsuzluklardan kaynaklanmaktadır. Çoğu ebeveyn çocuğun şiddetten etkilenmeyeceğini ya da çocuğun yaşadıklarını unutacağını düşünür. Ama onlar unutur, çocuklar asla unutmaz. Şiddet ve saldırganlık, ebeveyni model alarak öğrenilir. Böyle kişilerin iletişim ile ilgili sorunları vardır.

Saldırganlık ve şiddet gibi davranışlar dışarıdan öğrenilir. Çocuk şiddete maruz kaldığı zaman aynı şiddeti hatta fazlasını etrafındaki kişilere uygular. Öfkeli kişiler aynı zamanda yüksek sesle bağırarak karşısındaki kişiyi sindirmeye çalışırlar. Çocuklar, hayatı ebeveynleriyle kurdukları ilişkiden öğrenir. Çocuk kendisini ifade edemediğinde şiddete başvuruyor. Şiddete başvuran kişilerin çoğu kendini ifade edemeyen bireylerdir. Çocukların ailede törpülenmesi gerekiyor.

Mutlu çocuklar yetiştirmeliyiz. Onlara gereken sevgiyi vermeli, saygıyı göstermeliyiz. Kimse dört dörtlük bir aile yapısında büyümemiştir, yalnız bunu çocuklara hissettirmemeliyiz. Aile olmak o yapıyı korumak o kadar zor ki. Ne zaman neyin yapılacağını, nelerden onu korumamız gerektiği çok önemlidir. Bir çocuk sevgi ile büyümelidir. Birbirlerini seven anne baba çocuklarından şiddeti uzaklaştırır. Her şeyde olduğu gibi sevgi ve saygı her kapıyı açmaktadır.

Çocuğunuza mutlaka açıklama yapın. Neye kızdığımızı, sorunun ne olduğunu ona söylemliyiz. Bir şeyleri ondan saklayarak ona daha büyük bir yükün altına sokmuş oluruz. Çocuk çok dikkatli bir gözlemcidir. İleride yaşadığı olumsuzları kimseyle paylaşmayan bir birey haline gelir. Sevginin paylaşarak büyüyeceğine, acıların ise paylaşarak azalacağını bilmesi gerekmektedir. Sanırım bir çocuk dünyaya getirmek için ilk olarak kendimizi sevmek, karşımızdaki kişiye saygı göstermemiz gerekmektedir. Her çocuk Mutlu bir ailede büyümek ister. Toplumdaki şiddet döngüsünü kırmak için çocukların şiddete maruz kalması sonlanmalı ve tanık dahi olmalarına engel olunmalıdır.