Tüm kadınlar aslında tüm insanlar gibi güzel olan her şeyi hak ediyorlar. Dünya kadınlarına sorulan Dünya Kadınlar Günü’nün önemini sade bu güne mahsus görmemeli, kadın olmak her zaman güzel hatırlanmaya layık olmaktır.

Her gün hayatı yeniden hazırlayan ve üreten kadınların hikâyesidir 8 Mart.

Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği EMEK VE EŞİTLİK savaşının temsili başlangıcı 8 Mart 1857 yılında ABD’nin New York kentinde başladı. Konfeksiyon ve tekstil fabrikalarında çalışan 40 bin işçinin insanlık dışı çalışma koşullarına ve düşük ücrete karşı başlattığı grev, polisin saldırısıyla kanlı bitti. Saldırı sırasında çıkan yangında çoğu kadın 129 işçi yanarak ve ezilerek can verdi. İşçilerin cenaze törenine 100 bini aşkın kişi katıldı.

Kadın, yaşamı boyunca çalışarak, üreterek hayatlara katkı sağlamakta, etrafını güzelleştirmektedir. Kadın evini temiz tutar, tüm ev halkının tertemiz giyinmesini, lezzetli yemekler yemesini, evde aradıkları sadeliği, huzuru ve düzeni bulmalarını sağlar. Çoğu zaman erkeklerden daha fazla üretir çalışan kadın, okumamışsa evlere temizliğe gider, yeri gelir başkalarının çocuklarını da büyütür en iyi bildiği işler bunlardır çünkü... Saygıyı hak eder kadın, çaba sarf eder çünkü özverilidir… Emeklerine, varlıklarına saygı gösterelim böylelikle. Önce birey olarak hayatlarımızdan şiddeti uzaklaştırır, insanlara saygı, sevgi, merhametle muamele edersek, mutlaka zaman içerisinde toplum olarak da daha huzurlu, sağlıklı hale gelebiliriz.

BİR KADIN;

Toplumların fakirliğini, sorunlarını ve çaresizliklerini dünya kadınları omuzluyor.

Hayatı tüm zorluklarıyla kucaklar… Cesareti ile herkese meydan okuyor.

Eğer mutluysa, çevresinde ki herkesi mutlu eder.

Bir kadın hayattır aslında.

Ama ne yazık ki emekçi kadınlarımızı;

Kimi sokak ortasında öldürüyor.

Kimi eski eşinden dolayı şiddet görüyor,

Kimi töre cinayetlerine kurban ediliyor,

Kimi herhangi bir tenhada insan müsveddelerinin tecavüzüne,

Kimi ailesinin her hangi bir ferdinin gadrine uğruyor…

Yıllardır değişmeyen tek sistem… Neresinden bakarsanız bakın kadını aşağılayan, ikincil plana iten bir sistemdir ve giderek de bu kadını ikincil konuma iten bir sistematik gelişmenin olduğunu göstermektedir.