6 Şubat 2023 tarihini, saat 04.17 anını ve sonrasında gerçekleşen acı olayları nefes aldıkça unutamayacağım. Gözümün önünden gitmiyor o acı dolu sahneler. İnsan oğlunun başına gelen en büyük doğal afetlerinden birisi maalesef ülkemizde yaşandı. Kahramanmaraş merkezli 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sanki kıyametin bir provasıydı.

Unutmak mümkün değil yaşananları, enkaz altındaki 15 yaşındaki kızının elini bırakmayan Mesut Hançer’i unutmadık.

Depremin ardından 64 saat sonra kurtarılan Doğan Akkök’ün duvara yazdığı "Umudunuzu Kaybetmeyin" cümlesini unutmadık.

Deprem bölgesine iş makinelerini bir an önce ulaştırmak için son sürat giden tır şoförü Kazım Budak’ı unutmadık.

Adıyaman’da enkaz altındaki 3 kişinin kurtarılmasına öncülük eden ve operasyon sırasında hayatını kaybeden arama kurtarma köpeği Proteo’yu unutmadık.

90 ülkeden yardımımıza koşan arama-kurtarma ekiplerini ve 1,5 yaşındaki kızı enkazdan kurtardıktan sonra birbirlerine sarılan ve sevinç gözyaşları döken Macar ekibi unutmadık.

Enkaz altındaki kadına 'Zeynep Hanım korkma !' diyerek seslenen ve onu enkazdan çıkaran Alman Doktor Daniel Lankers’i unutmadık.

Maraş ve Hatay'da depremin on birinci gününde enkazdan sağ çıkartılan Neslihan, Aleyna ve Osman'ı unutmadık, unutmayacağız.

Tabii unutulmamayı ve en büyük övgüyü Tük milleti hak ediyor. Bu süreçte Anadolu halkı varını yoğunu depremzede kardeşleri için harcadı, feda etti. Kimi parasını kimi malını kimi evini-barkını…

 Kahramanmaraş'ın yiğit evladı merhum Abdurrahim Karakoç'un sanki bugünleri görüp kaleme aldığı Anadolu Sevgisi, adlı şiirinden bir bölümü paylaşmak isterim.

...

Anlamaz, bilmezsin sen bizim halkı,

Sevgiyi bulasın, yakına gel ki...

Kalıplar gerçeği göstermez belki

Gönül perdeleri sökülsün de gör.

Maraş depremiyle Anadolu halkının gönül perdeleri söküldü ve içinden insan, millet, vatan sevgisi, paylaşım, yardımseverlik, kadirşinaslık, diğerkamlık güzel olana ait ne varsa çıktı.

Maraş depremini ve yaşananları unutmadık, unutamayız.