Bolu Platformu’nun Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi iş birliğinde düzenlediği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 87. yıl dönümünde bir dizi etkinlik düzenlendi. Bisiklet Turu ve Atatürk’e Saygı Koşusu gerçekleştirildi, yamaç paraşütü gösterisi yapıldı.

Haber: Aslı Akış

Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Bolu Platformu önderliğinde yapılan kutlamalar şehrin çeşitli noktalarında eşgüdümlü olarak başladı. Uğur Mumcu Parkı’nda Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin temsil edilmesi ve halk oyunu gösterileriyle başlayan etkinlikler Atatürk’e saygı yürüyüşü ile devam etti.

Uğur Mumcu Park’ından başlayıp Anıt Park’a kadar süren yürüyüşe Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, siyasi parti il başkanları ve STK temsilcileri ile daire müdürleri katıldı. Yürüyüşe protokolün yanı sıra vatandaşlar da eşlik etti. Belediye bandosu eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş Anıt Park’ta son buldu. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

MOTORLU YAMAŞ PARAŞÜTÜ GÖSTERİSİ

Etkinliklerin başladığı saatten itibaren Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği öncülüğünde şehrin üstünde motorlu yamaç paraşütü gösterisi düzenlendi. Ayrıca Bolu Valiliği önünde toplanan Boloff Kulübü üyeleri offroad etkinliği kapsamında araçlarıyla şehir turu attı.

STARTI YENER BANDAKÇIOĞLU VERDİ

Atatürk’ün Bolu’ya geliş yıldönümü, Karacasu Yolu Berk Köyü Sapağında yapılan etkinliklerle devam etti. Boluspor’un efsane kulüp başkanlarından Yener Bandakçıoğlu, Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar, Sanatçı Ramazan Çelik’in de katıldığı etkinliklerde bisiklet ve atletizm yarışması yapıldı.  Yener Bandakçıoğlu’nun startını verdiği yarışlarda dereceye girenlere ödüllerini Bolu Valisi Ahmet Ümit verdi.

Editör: TE Bilisim