14 Şubat'ta sevgililerine veya eşlerine bu günün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler veriyor. Bu hediyelerin başında ise sade ama bir o kadar anlamlı çiçekler geliyor. Sevginizi anlatmanın birçok yolu var fakat bir çiçekle de anlatabilirsiniz duygularınızı. Kısacası bu özel günde yanınızda gerçekten sevdiğiniz birisinin olması ve sevginizin karşılığının olduğunu bilmek herhalde hepsinden çok ama çok daha önemli olmakta...

İnsanın var oluşunun temelinde, yaradanı tanımak, akıl ve gönül birliği ile inanmak, ilahi ahlak ve sevgi ile yaşamı, çevremizi, insanları sevmek olduğunu düşünüyorum. Gerçek sevginin insana manen ve maddeten güç, iyilik, neşe, enerji, bağışlama yetisi, iletişim huzuru, yaşam sevinci verdiğini biliyorum. Yaşamımda gözlemliyorum.  İşini severek yapanların hem maddi olanaklara kavuştuğu hem de başarılı olduğu bir gerçektir. Sevgiyle her şey gerçek olur.

****

Sevgi, yaşamda en çok özlenen, en çok konuşulan, üzerinde yazılar, şiirler, romanlar yazılan, sonsuzluğu simgeleyen bir konudur. Sevgi gerçek ise karşısına çıkanı ya esir alır veya büyük bir enerji ile kucaklar. Olumluya yönlendirir, iyiye dönüşümünü hızlandırır. Gerçek sevgide açıklanamayan bir büyü, güç vardır.

Sevgi sesi, canlıdır, biraz heyecanlıdır, mutluluk ve şefkat taşır. Sevginin büyüsünü iletir. İletmelidir. Gönülden gelmelidir.

Sözümüz... Kullandığımız ifade ve kelimeler, sevgimize ilaveten takdir, onay, önemseme içermelidir. Karşıdaki kişiye ayrıca saygımızı anlatmalı... Yerine ve ilişki düzeyine göre bunları tayin ederiz.

Unutmayınız, sevdiğinize söyleyeceğiniz sözlerle aranızdaki sevgiyi artıracak, mutlu bir ilişkinizin olmasını temellendirilecektir. Sevgiliye söylenecek en romantik sözleri ve en güzel aşk sözlerini sadece bu günkü gibi özel günlerde değil; içinizden geldiği bir anda, onun beklentisi olmadığı zaman aniden söylemeniz daha hoşuna gidecek, unutulmaz olacaktır.

Seni seviyorum, iki kelimedir. İçinde dünyanın en yüce enerjisini taşır. Utanmadan söyleyebilmeliyiz.

Gerçek sevgi, gerçek aşk; sevgiliye duyulan özlemin, görülemeyen her anın ve hiç görememenin acısının hissedilmesidir.  Sevgi kolay gibi görünse de zor olup emek ister; en önemlisi fedakârlık, bir ömür boyu yürekte yanan kor gibi hasret ister!

Yani bir gün mü sever, seven sevdiğini.

Peki, bir güne indirgenecek kadar basit midir sevgi?

Oysa her gün armağan değil midir onun sevgisini yaşamaya,  sevgisinin varlığını hissetmeye, bir kalbin oluşuna, seni seven bir insanla beraber olmaya?

Ama herkesi aynı kıyaslamamak lazım. Sevgilisine, eşine karşı sevgisini her gün gösterenlere bir diyecek yok; fakat sevgisini göstermek, sevilen kişi ile ilgilenmek, romantik vakit geçirmek için böyle yönlendirmelere, aracı günlere ve itici güçlere ihtiyacı olanlar var. Aşk dolu bir bakışa hasret olan eşler var. Onun için Kapitalist üretim tarzının sonucu olduğunu falan söylemeyeceğim. Herkes sevdiğini söylesin… Ama sadece bir gün değil… Her gün seviyorum desin…

Hem böyle bir günde, hem her günde, seven sevdiğine söylesin sevdiğini... Sevgiler saklanmasın, esir düşmesin gönüllerde…

Hep sevgiyle aşkla kalın…

Her günü seninle tekrar tekrar yaşamak

Erimek yarını olmayan zamanlarda

Durdurmak bir yerde bütün saatleri

Bütün kuralları kırıp parçalamak

Sonra varmak o yerlere

Mevsimlere dur demek

Kar yağarken çiçek açtırmak ağaçlara

Güneşi bir akşam saatinde tutup bırakmamak

Sonra doldurmak ay ışığını kadehlere

Delicesine içmek

Ve unutabilmek her şeyi ansızın

Sevmek seni en yücesiyle sevgilerin

Birlikte geçmiş, gelecek bütün çağları aşmak

Ben eskimeyen tek güzelliği sende gördüm

Sende buldum erişilmez hazları

Yanında sıyrıldım korkulardan, yalanlardan

Duyguların en ölmezini sende duydum

Susuzluğum dudaklarında dindi

Yalnızlığım ellerinde

Çoğu gün unuttum açlığımı

Sende doydum...

“Ümit Yaşar Oğuzcan”